Noutăți Les Films de Cannes a Bucarest 2017



Mâine, 17 mai, începe o nouă ediție a Festivalului de la Cannes iar sâmbătă, pe 20 mai, va avea loc la București evenimentul Les Films de Cannes 16/17.

Retrospectivă/Warm-up care prezintă șapte filme ale ediției din 2016 a festivalului, cu proiecții la Grand Cinema & More, Cinema Elvire Popescu și Cinema Muzeul Țăranului. Programul include, printre alte titluri, „Eu, Daniel Blake”, în regia lui Ken Loach (Palme d Or) „The Salesman” de Asghar Farhadi (Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor /Oscar pentru Cel mai bun film străin) sau „Cea mai fericită zi din viața lui Olli Mäki” de Juho Kuosmanen, care a obținut Premiul Un Certain Regard anul trecut la Cannes și premiul FIPRESCI pentru Descoperirea europeană a anului la EFA 2016. Filmul inspirat din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki va fi lansat în cinematografe în România pe 19 mai. Programul retrospectivei poate fi consultat pe siteul www.filmedefestival.ro

Între 17 și 28 mai, Cannesul găzduiește o nouă ediție a celebrului festival de film, care se anunță memorabilă, cu 19 titluri în competiție și peste 50 de lungmetraje în selecția oficială. Anul acesta, regizorul Cristian Mungiu, care va prezida juriul secțiunilor Cinefondation și al Competiției de scurtmetraje, va împărtăși noutăți și impresii de la festival pe siteul www.filmedefestival.ro si pe pagina de facebook Les Films de Cannes a Bucarest, începând cu 23 mai.

Cele mai hot titluri din selecția oficială Cannes 2017 vor veni în România la ediția a 8-a a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc în perioada 13–22 octombrie. Les Fantômes d'Ismaël al autorului francez Arnaud Desplechin, câștigător al Premiului Cesar 2016 pentru cel mai bun regizor cu filmul „Trois souvenirs de ma jeunesse” și de cinci ori prezent în competiția de la Cannes, va deschide mâine festivalul. Drama îi are în rolurile principale pe Mathieu Amalric, Marion Cotillard și Charlotte Gainsbourg. Le Redoubtable, prezentat în competiția oficială, este titlul biopicului care îl are ca personaj principal pe celebrul cineast Jean Luc Godard, și este semnat de Michel Hazanavicius, al cărui The Artist a fost recompensat cu cinci premii Oscar în 2012, printre care cel mai bun film și cel mai bun regizor. Tot în conpetiția oficială va fi prezentată și drama Loveless în regia lui Andrey Zvyagintsev, autorul unor lungmetraje precum Leviathan (Cel mai bun scenariu, Cannes 2014/ nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin) sau Elena (Premiul special al Juriului Un Certain Regards, Cannes 2011). Filmele vor fi distribuite în România de Independența Film și sunt primele trei titluri care vor face parte din programul ediției a 8-a Les Films de Cannes à Bucarest.  

O veste bună pentru cinefilii din capitală este includerea unei noi săli de proiecții în circuitul spațiilor din festival. După un proces de modernizare, Cinematograful Corso situat pe bulevardul Regina Elisabeta, la numărul 27, va găzdui o parte din spectacole alături de alte trei spații confirmate până acum: CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco și Cinema Muzeul Țăranului.

Noutățile despre ediția a 8-a Les Films de Cannes à Bucarest vor fi anunțate pe www.filmedefestival.ro și Facebook Les Films de Cannes à Bucarest.

Les Films de Cannes 16/17. Retrospectivă/Warm-up” este organizat de Voodoo Films și Asociația Cinemascop. Prezentat de: Orange România. Susținut de: BRD Groupe Société Générale. Cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurări, Silva, Apa Nova. Parteneri: Grand Cinema & More, Ambasada Franței și Institutul Francez, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Țăranului Român, Independența Film, Asociația Culturală Macondo, Intercom Film.

0 comentarii: