Ricchi e Poveri la București și Timișoara

Duoul Ricchi e Poveri revine în România la trei ani distanţă de la ultima întâlnire cu fanii români. Hiturile “Sará perché ti amo”, “Mamma Maria” şi “Se m'innamoro” se vor auzi în două seri de excepţie, în Parcul Rozelor din Timişoara, pe 27 iunie, și pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 12 octombrie. Trupa de care s-a îndrăgostit întreaga Europă în anii ’80, acum formată din Angela Brambati şi Angelo Sotgiu, vine în România cu piese noi. Organizator: Events.
 
Proiectul Ricchi e Poveri s-a născut în Italia anului 1967. Grupul, iniţial un cvartet polifonic numit Fama Medium din care făceau parte Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena, a suferit schimbări de componență (Marina a plecat în 1981, iar Franco Gatti a părăsit şi el trupa în 2016).
 
Sará perché ti amo”, piesa cu care Ricchi e Poveri au participat în 1981 la Festivalul din Sanremo, i-a făcut faimoși: a depăşit graniţele Italiei dominând topurile muzicale din Belgia, Franța, Austria, Germania și Spania. A bătut şi recordul de cel mai vândut single vândut al anului, cu peste 7 milioane de exemplare. 1985 este anul consacrării definitive, trupa câştigă Festivalul din Sanremo cu piesa “Se m'innamoro”. În cei 50 de ani de activitate muzicală au lansat 17 albume de studio, 15 compilaţii şi au vândut peste 20 de milioane de discuri.
 
Lansat la începutul acestui an, cel mai recent single Ricchi e Poveri e intitulat “Marikita” (Gărgărița). Este o piesă cu ritmuri latino, estivală, cântată în spaniolă şi aleasă de Fausto Brizzi pentru coloana sonoră a filmului “Poveri ma ricchi”. Noua melodie este disponibilă pe iTunes și distribuită de Sony Music.
  
Biletele intră în vânzare începând de astăzi. Presale: până pe 9 iunie, biletele pot fi achiziționate la prețuri reduse - 70, 100, 140 sau 170 lei (Bucureşti) şi 70, 95, 130, sau 170 lei (Timişoara). Începând de pe data de 10 iunie, biletele costă 80, 120, 160, 200 şi 250 lei – VIP (București) sau 80, 110, 150, 200, 250 lei – VIP (Timișoara), în funcţie de distanța față de scenă. Biletele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). 

0 comentarii: