Festivalul Enescu își lansează noul site ce permite vizualizarea mai rapidă a programului și biletelor disponibile




Iubitorii de muzică clasică vor putea naviga de acum mai ușor prin programul de pe site-ul Festivalului George Enescu, pentru a-și alege evenimentele la care doresc să participe sau pentru a vedea ce bilete sunt disponibile. 
 
Noul website al Festivalului Internațional George Enescu, www.festivalenescu.ro, este structurat pentru a oferi utilizatorilor acces ușor de navigat la informațiile esențiale despre evenimentele din cadrul Festivalului. Website-ul facilitează vizualizarea în timp real a programului și a biletelor disponibile, cu posibilitate de achiziționare: printr-un singur click se face acces la interfața de vânzare. Utilizatorii au la îndemână atât informații esențiale despre noutățile din Festivalul Enescu 2017 - serii de concerte sau alte evenimente -, cât și despre evenimente viitoare sau în pregătire - Concursul Enescu 2018. 
 
www.festivalenescu.ro își păstrează direcția unei platforme de conținut, înglobând atât știri și materiale editoriale la cald și de analiză, cât și transmisii live, o galerie multimedia la standarde înalte, hărți cu adresă pentru fiecare sală de spectacol, precum și un sistem de widgets care permite accesarea informației relevante din fiecare pagină a website-ului.  Abonarea la newsletter se face printr-o trimitere dedicată. 
 
Noul website este îmbrăcat în imaginea vizuală a Festivalului Enescu 2017, iar în timpul desfășurării Festivalului (2-24 septembrie) ecranul principal al site-ului se va transforma în ecran pentru transmisii live ale concertelor. 
 
Website-ul www.festivalenescu.ro este disponibil cu toate facilitățile și în varianta Mobile
 
Printre cele mai importante facilități ale www.festivalenescu.ro se numără:
- posibilitatea de a consulta într-un afișaj accesibil evenimentele din programul Festivalului Enescu 2017 și a statusului biletelor - disponibile, epuizate, intrare liberă - cu posibilitate de achiziționare a biletelor: printr-un singur click se face transferul către interfața de vânzare, în secțiunea PROGRAM;
- widget-uri cu trimitere la informații relevante din orice pagină a site-ului și abonare dedicată pentru Newsletter;  
- galerie video și foto cu înregistrări live și fotografii  în secțiunea MEDIA;
- acces direct sau prin logare pe un alt browser pentru jurnaliști la un Kit de Presă, FTP care conține imagini video și fotografii la înaltă rezoluție, încărcate în timp real pe durata esfășurării Festivalului;
Ediția 2017 a Festivalului Internațional George Enescu (2-24 septembrie) aduce la București și în alte șapte orașe din țară peste 3.000 dintre cei mai apreciați artiști străini și români în peste 80 de evenimente. 
 
Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internațional - Zubin Mehta, Președinte Onorific și Vladimir Jurowski, Director Artistic, în 2017, Festivalul va pune într-o nouă lumină muzica și creația lui George Enescu, precum și muzica clasică. Ca parte a acestui demers, Festivalul va pune tehnologia în serviciul muzicii clasice și al creativității, prezentând lucrări cunoscute, într-o nouă abordare;  va aduce în prim-plan muzica contemporană, invitând pentru prima dată la București pe unii dintre cei mai cunoscuți compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) - două dintre acestea fiind în premieră istorică în Festival -, și va acorda matematica la sunetul muzicii,  în interiorul Bucureștiului creativ.

0 comentarii: