Corul Armatei Roşii: “după accidentul de la Soci, am primit consiliere psihologică”

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, a pornit deja în turneu în Europa și vinde stadion după stadion în Republica Cehă și Slovacia, unde au programate 9 spectacole. La Zlin, aproape 25 000 de spectatori au participat la concertul lor, și aproape alți 15 000 de oameni i-au aplaudat la Liberec. Membrii Corului spun că au depășit cu greu momentul tragicului accident aviatic de anul trecut, când 64 de colegi de-ai lor și-au pierdut viața. Pe 17 noiembrie, ei cântă la București, la Sala Palatului, într-un eveniment organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art, în colaborare cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă,  sub egida Ambasadei Federației Ruse în România.
 
“Asta e viața de artist, trebuie să călătorești ca să cânți pe scenă. Sigur, a existat o frică dupa cele întâmplate - am zburat pe 23 februarie din nou la Soci, la locul tragediei. Ministerul Apărării ne-a asigurat consiliere psihologică și Corul își face datoria destoinic. Viata este impredictibilă, fie că zbori, fie că ești la volanul mașinii. Chiar dacă tu ești atent, un alt șofer, dintr-o altă mașină, poate să nu fie. Încerc să fiu o fire pozitivă, deși ma simt singur. Realizez că într-o fracțiune de secundă mi-am pierdut prieteni, mai bine zis, o parte din familie” spune Iosif Kobzon, prim-solist al corului.
 
“Cei mai mulți din colegii mei sunt înmormântați în cimitirul Armatei. În sala de repetiție arde mereu o lumânare pentru ei. Cei mai afectați au fost dansatorii, în momentul tragediei rămăseseră doar 4 băieți din corpul de balet. Încă se fac preselecții pentru a ocupa locurile fetelor” mai adaugă Kobzon. Pe scena de la București vor evolua 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii muzicale precum Ochi Cernye sau Kalinka. Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă, incluzând zeci de costume lucrate cu migală și talent.
 
Biletele sunt disponibile la prețurile de 100 lei (categoria III), 150 lei (categoria II), 200 lei (categoria I), 250 lei (categoria VIP). Pot fi cumpărate online, prin eventim.ro, bilet.ro, Iabilet.ro, myticket.ro, blt.ro şi bilete.ro, şi în format fizic, de la casele de bilete ale Sălii Palatului, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi din magazinele Vodafone.

0 comentarii: