"Povestea iubirii" ajunge de la TIFF în peste 50 de cinematografe din 25 de orase



Luna iunie aduce pe marile ecrane din România cel mai recent lungmetraj al regizorului Radu Mihăileanu, o poveste de dragoste emoționantă și plină de speranță, care ne poartă din Polonia anilor `30 până în Central Park-ul zilelor noastre.
Povestea iubirii va avea premiera oficială luni, pe 5 iunie, de la ora 21:45, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie), în Piața Unirii din Cluj-Napoca (bilete pe biletmaster.ro: bit.ly/2opzPDP și aplicatia TIFF 2017), iar pe 6 iunie, de la 18:00, îl puteți viziona la Cinema Florin Piersic (bilete pe biletmaster.ro: bit.ly/2qzv0bk și aplicatia TIFF 2017). 


Pe 7 iunie (21:30) este programată o proiecție cu acces gratuit în localitatea Dâncu, comuna Aghireșu, lângă Cluj-Napoca, acolo unde s-au desfășurat o parte dintre filmări. Atestat documentar pentru prima dată în 1435, satul Dâncu are puțin peste 100 de locuitori, producătorii filmului alegând zona idilică și liniștită ca să recreeze aici un “shtetl”, un sat cu specific evreiesc din cel de-al Doilea Război Mondial.


Proiecțiile din cadrul TIFF vor avea loc în prezența regizorului Radu Mihăileanu și a renumitului actor britanic Derek Jacobi. 

 
Începând cu 9 iunie filmul va fi distribuit de Transilvania Film în cinematografele din București, Baia Mare, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Focșani, Gura Humorului, Iași, Odobești, Onești, Oradea, Piatra-Neamț, Pitești, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Suceava, Târgu-Jiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Vaslui. 


În Capitală, în primul weekend, Povestea iubirii poate fi văzut la Hollywood Multiplex, Movieplex, Băneasa Grand Cinema & More, Cine Grand Titan, AFI Cinema City Cotroceni, Cinema City Mega Mall, Cinema City Sun Plaza, Cinema City Park Lake, Happy Cinema, Muzeul Țăranului Român, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Union, Cinemateca Eforie și Cinema Europa.


Bazat pe bestseller-ul cu același nume scris de Nicole Krauss, Povestea iubirii urmărește povestea de dragoste dintre Léo (Derek Jacobi) și Alma (Gemma Arterton), doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna.


Alături de Derek Jacobi (The Day of the Jackal, 1973, Gosford Park, 2001, The Riddle, 2007,The King's Speech, 2010) și de Gemma Arterton (Quantum of Solace, 2008, Clash of the Titans, 2010, Prince of Persia: The Sands of Time, 2010, Byzantium, 2013), din distribuția filmului fac parte actorii Sophie Nélisse (The Book Thief, 2013, The great Gilly Hopkins, 2015) și Elliott Gould (M*A*S*H, trilogia Ocean, seria Friends). Filmat parțial în România, Povestea iubirii are în distribuție și actori români, printre care Corneliu Ulici, Mihai Călin, Miriam Rizea, Simona Maican, Claudiu Maier și Ovidiu Cuncea.

Povestea iubirii este o coproducție Franța-Canada-Belgia-România, co-producătorul român fiind Libra Film. Filmările au avut loc la Cluj și București, la Montreal și New York. Scene importante au fost turnate în satul Dâncu din comuna Aghireșu și în mai multe locații din Cluj (Sinagoga de pe strada Horea, Teatrul Național, Parcul Central, Facultatea de Chimie).

Sinopsis: A fost odată un băiat, Léo, care iubea o fată, Alma. O numea „cea mai iubită femeie din lume” și i-a promis că o va face să râdă toată viața. Războiul i-a separat, ea a plecat la New York. El a depășit toate obstacolele pentru a se reîntâlni cu ea și pentru a-și tine promisiunea. În zilele noastre, locuiește în Brooklyn o adolescentă vulcanică și plină de imaginație, pe care o cheamă tot Alma. I s-a promis că va fi cea mai iubită femeie din lume. Însă nu este simplu să iubești și să fii iubit. Între Léo și tânăra Alma pare să nu existe nicio legătură. Și totuși… Din Polonia anilor `30 până în Central Park-ul zilelor noastre, un periplu peste ani și continente le va uni destinele.

Regizorul și scenaristul Radu Mihăileanu, născut în 1958 la București și stabilit în Franța în anii ‘80, a regizat filme multipremiate precum Trahir (1993), Trenul vieţii/ Train de vie (1998), recompensat cu Premiul FIPRESCI la Veneţia şi cu Premiul publicului la Sundance, Trăieşte!/ Va, vis et deviens! (2005), care s-a bucurat la rândul lui de Premiul publicului secţiunii Panorama la Berlin şi a fost distins cu César-ul pentru scenariu original. Concertul (2009), filmat în România, a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, recompensat cu César pentru sunet şi coloană sonoră şi premiat cu patru trofee Gopo. Izvorul femeilor/ La source des femmes a fost selectat în 2011 în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes.

***
Lista cinematografelor din țară unde va rula filmul (9-15 iunie): Baia Mare (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One, Cinemateca Patria), Brăila(Cinema Central) Buzău (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Cluj, Cinema Victoria,  Florin Piersic), Constanța (Cityplex Constanța), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Deva (Cinema Patria), Focșani (Happy Cinema), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iași (Cinema Victoria, Cinema Republica), Odobești (Casa de Cultură), Onești (Cinema Capitol), Oradea (Palace Cinema, Cortina Digiplex), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Pitești (Cinema Trivale, Sebastian Papaiani), Sfântu Gheorghe (Cityplex Sfântu Gheorghe) Slobozia (Cinema Galax), Târgu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Târgu-Mureș (Cinema Arta 3D), Timișoara (Cinema City, Cinema Timiș), Vaslui (Cityplex).

Pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/povesteaiubiriifilmul
www.transilvaniafilm.ro | www.facebook.com/TransilvaniaFilm

0 comentarii: