Sibiul din nou în zodia Teatrului, a teatrului liber și bine făcut



Sibiul la cea de a XII-a ediție a Festivalului de Teatru Independent, Sibiu Fringe Festival. Ediția din  acest an va avea loc în perioada 9-18 iunie și va reuni artiști și companii de teatru independent din întreaga țară, dar și din străinătate, în spații culturale independente sau necovenționale. 

Sibiu Fringe Festival este un punct de întâlnire al comunității teatrului independent românesc, o platformă de sprijin pentru aceasta și un spațiu de celebrare a celor mai valoroase producții de gen.

FRINGE înseamnă MARGINE. Iar acest festival nu poate fi decât margine a unui festival extrem de important cum este Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Asemeni modelului de la Edinburgh și Fringe-ul de la Sibiu se dezvoltă. Din acest an festivalul stă sub parteneriatele World FRINGE și Europe FRINGE acolo unde se regăsesc și cele mai puternice și mai mari festivaluri din lume”, a spus Cătălin Grigoraș- președintele Sibiu Fringe Festival.

Fringe Festival se adresează tuturor iubitorilor de teatru și creatorilor de teatru, acesta luând naștere din dorința de a aduce anual în fața publicului cele mai bune producții independente din țară și din străinătate. 

Timp   de   10   zile,   festivalul își propune să transforme Sibiul în capitala teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate

„Când produci un eveniment de calitate, numărul mare de spectatori este îmbucurător și devine o garanție a succesului. Dar pe lângă munca echipei de organizare, a voluntarilor, a artiștilor implicați, un festival necesită spații moderne de desfășurare, tehnică de teatru, bani pentru tipărituri și pentru o promovare intensă. Garantăm pentru calitatea Sibiu Fringe Festival și îi așteptăm pe iubitorii de teatru cu multe surprize la ediția din acest an.”, spun organizatorii.

Organizatorii anunță că programul va fi afișat și primele bilete vor fi scoase la vânzare la sfârșitul lunii mai, atât online pe tomtix.ro și sbfringe.ro, cât și în locațiile de desfășurare a evenimentelor.

0 comentarii: