Black Rhino Music and Communities Conference #2



Mikey Dread și Ras Kayleb, artiștii din spatele Channel One Sound System sunt invitații celei de-a doua conferințe Black Rhino Music.
 
Music and Communities #2 își propune să continue discuțiile  despre  comunitățile care se formează în jurul sunetului din perspectiva a doi oameni care au contibuit la dezvoltarea unei întregi scene de muzică și care și-au pus amprenta pe evoluția culturii reggae și sound system în Marea Britanie.
 
Primii pași au fost făcuți încă din 1979 când Mikey Dread și Ras Kyleb au început să organizeze seri de blues în campusurile universităților. Au trecut apoi către sunetul de reggae și dub care a culminat cu apariția Channel One Sound System. Au urmat 30 de ani consecutivi de participare la Notting Hill Carnival precum și prezența sound system-ului pe stadionul Wembley.

În cadrul conferinței vom vorbi despre promovarea unei comunități de muzică, cultura din spatele sunetului, ritmul în care o comunitate evoluează și factorii care pot influența evoluția ei. Exemplul de la care vom porni discuția este Channel One Sound System, grup a cărui filosofie a reușit să modeleze evoluția scenei de muzică reggae din Anglia și să formeze  comunități puternice în jurul sunetului.

Conferințele Black Rhino Music sunt deschise întrebărilor pe tot parcursul lor, încurajînd către un dialog activ între public și invitați. Accesul la conferințe este gratuit și înscrierile se fac printr-un email de rezervare la adresa info@blackrhinomusic.ro.
 
După conferință, pe 18 mai, Black Rhino Music îi are ca invitați pe Channel One Sound System, Irie Warriors Sound System, Kaya Foundation Crew, Raps și Serious Dub pentru o seară dedicată muzicii reggae și dub. Cu o putere de 10 Kw, sistemul de sunet este asigurat de Irie Warriors Sound System.
 
Seria de conferințe este co-finanțată de Autoritatea Fondului Cultural Național și se bucură de parteneriatul cu Best Music, Boarders, Crossfit Groove, Expirat Club, Festivalier, Good stuff, Grafic Skull, Hangout Music, IQads, Fundația Cărturești, Ginger Group, Good Vibes, Studio148, Uman.
 
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”

0 comentarii: