Galateca @Noaptea Muzeelor 2017

Galeria Galateca participă pentru a cincea oară consecutiv la evenimentul cultural european Noaptea Muzeelor 2017 cu expoziția Panteonul Românesc in viziunea lui Paul Hitter, curator Iulia Gorneanu. Astfel între orele 20:00 si 24:00 vizitatorii vor fi martorii unui live performance susținut de artist în Black Cube.

Prin demersul său plastic, Paul Hitter reformulează vizual, în spiritul „expresionismului balcanic”, elemente fundamentale de patrimoniu, aducând în atenție mituri precum Meșterul Manole, Miorița, Zburătorul, legende despre facerea lumii, povești despere Știma Apei, Iele, Sântoaderi și Filipi, incantații ale paparudelor și ursitoarelor, divinități din calendarul popular ce patronează sărbători și anotimpuri. Lucrările, dincolo de personaje, conţin elemente narative care incită privitorul să treacă, prin energia magică a semnelor-simbol, într-un trecut mitic, niciodată istoric, bazat pe un sistem de judecăți și valori, fundamentat pe relicte totemice, protocreștinism, o literatură orală fabuloasă. În plus, lecția de cunoaștere a Panteonului Românesc propusă de Paul Hitter se desfășoară firesc, lăsând porți deschise spre explorare și cercetare personală
Expoziția este deschisă în perioada 9-27 mai.

Noaptea Muzeelor 2017 este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Europa dedică seara de sâmbătă, 20 mai, muzeelor și culturii, iar mii de instituții de pe continent își deschid porțile vizitatorilor până la ceas târziu de noapte. România se alătură din nou cu sute de muzee, parteneri și evenimente așa că vă invităm pe toți să ne bucurăm împreună de ce ne va oferi Noaptea Muzeelor 2017.

0 comentarii: