Projekt 50 – 25 – 10 Ja

În cadrul seriei de evenimente care vor marca jubileul de 25 de ani al Tratatului de prietenie dintre România şi Germania, Ambasada Germaniei lansează joi, 18 mai 2017, ora 19.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Strada Izvor nr. 2-4, et. 4, o instalaţie audio-vizuală concepută de trei artiști contemporani: Vlaicu Golcea (compozitor şi performer)/România, Mihai Păcurar (setdesigner şi artist vizual)/România și Oscar Loeser (artist vizual)/Germania. Cei trei artiști se întâlnesc pentru prima dată într-un proiect comun.

Vlaicu Golcea, despre concept: „Vom avea ca impuls de pornire retrospectiva Mihai Olos - dar este doar o preluare a unei energii și a unui vocabular morfologic - filtrat şi îmbogatit cu alte trei discursuri, deloc similare.”

Trei discursuri care se nasc din trei zone artistice și estetice diferite, dar care formează o nouă aură energetică, asimilată conceptului de prietenie şi dialog.

Mihai Păcurar: „Întâlnirea-instalaţie dintre cei trei artişti poate fi privită ca o întâlnire isometrică între trei axe care se întâlnesc într-un punct comun, într-un nod imaginat de Mihai Olos.”

Oscar Loeser, activ la „Fabrik Potsdam”, Zentrum für Tanz- und Bewegungskunst, consideră proiectul ca o sculptură sonoră, un dialog vizual construit pe trei axe carteziene, care secţioneză spaţiul în perspective diferite, transformând acest performance într-o instalaţie.

Nu divulgăm prea multe detalii tehnice, dar îi lăsăm pe cei trei artişti să vă surprindă cu imagine, stare și sunet în seara de 18 mai, pe terasa de la MNAC!

Intrarea este liberă.

Facebook event.

Mai multe: http://www.bukarest.diplo.de/Vertretung/bukarest/ro/seiten/00-Startseite/seite__25Jahre__veranstaltungen2017.html

0 comentarii: