Violonceliștii câștigători ai Etapei I a Concursului Enescu 2016
Doi tineri artiști din Coreea de Sud, doi din Japonia, doi din România și câte unul din Olanda, Spania, Turcia, Franța și Statele Unite ale Americii s-au calificat în Etapa a II-a a Secțiunii de Violoncel a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunțate marți după-amiază.
Etapa I a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 , Secțiunea Violoncel, s-a desfășurat în zilele de 4, 5 și 6 septembrie, la Universitatea de Muzică din București. Juriul de specialitate a decis marți, 6 septembrie, concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului: Anastasia Kobekina (Rusia), Ion Storojenco (România), Anastasia Feruleva (Olanda), Ayano Kamimura (Japonia), Makio Horie (Japonia), Lee Mon-Puo (Spania), Kyung Cho Yoon (Coreea de Sud), Jamal Alyev (Turcia), Bumjum Kim (Franța), Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii), Woochan Jeong (Coreea de Sud), Octavian Lup (România).
Juriul Secțiunii de Violoncel a ediției 2016 a Concursului Enescu este format din David Geringas, (Președintele Juriului), Alexandra Guțu, Arto Noras, Julius Berger, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Mirel Iancovici și Philippe Muller.
Etapa a II-a (eliminatorie) a Concursului Enescu se va desfăşura în zilele de 8 septembrie și 9 septembrie, de la ora 16, la Ateneul Român. Este pentru prima dată când în cadrul Concursului Enescu această etapă are loc la Ateneul Român, pentru ca publicul larg să poată urmări în acest cadru recitalurile tinerilor artiști. Semifinala se va desfăşura pe 11 septembrie. Finala Concursului, Secțiunea Violoncel, constând în trei concerte cu orchestă, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu va avea loc pe 13 septembrie, de la ora 18, în Sala Mare a Ateneului Român. Bilete pentru Finala de Violoncel mai sunt încă disponibile, în rețeaua EVENTIM.
Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.
Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeași scenă și artiști consacrați - membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicații inedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV.
“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: “Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionați care intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu