Angels - un proiect eveniment realizat de Alex Csiki

In data de 1 Octombrie la Arenele Romane, începând cu ora 20:00, va avea loc lansarea proiectului vizual si vernisajul cu caracter caritabil al proiectului "Angels". Accesul publicului este liber şi va avea loc începând cu ora 18:00.
FB event: https://www.facebook.com/events/1308018182556527

Proiectul “Angels”, realizat cu sprijinul Nikonisti, este numele inspirat de povestea lui Tedy Ursuleanu, supraviețuitoare a infernului serii de 30 Octombrie 2015 din clubul Colectiv, incendiu ce a rapit 64 de suflete şi a mutilat alte peste 100 de vieți.


Numele proiectului la care lucrez de ceva vreme nu este ales deloc intâmplător, Tedy fiind cel mai bun exemplu al unei luptătoare autentice, trecând cu fruntea sus şi zâmbind prin momente de neimaginat pentru a duce o viață norm
ală din nou.
Cuvintele ei descriu cum nu se poate mai bine tot parcursul şi lupta pe care o duce de peste 10 luni:

“Pielea topindu-se ca o peliculă subțire de ceară, mirosul de carne arsă, fumul negru acoperindu-ne chipurile, părul arzând mocnit în îmbrătisarea focului, strigăte de durere şi disperare. Acestea sunt amintirile mele dintr-o seară de vineri, concertul la care mi-am văzut pentru ultima oară o parte din prieteni. M-am trezit într-un spital, după o lună şi jumătate, cu degetele amputate, în incapacitatea de a vorbi, hrănită artificial, cu arsuri de gradul 2B si 3, pe 45% din suprafața corpului. În total peste 3 luni de spitalizare, numeroase operații de amputate, plastie şi reconstrucție, sute de ore de kinetoterapie pentru a-mi putea recăpăta mobilitatea brațelor şi a capului, în încercarea de a duce o viață cât mai aproape de normal, dar nimic din toate astea nu doare mai tare ca amintirea zilei de 30 octombrie. ”

“Artistul Alex Csiki se afla intr-o zodie tumultuoasa si care, iata, ii ajuta pe cei daruiti; a avut o serie remarcabila de prezente in viata culturala romaneasca si opera sa este categoric pregatita sa fie cunoscuta de marile galerii care cauta prezente surprinzatoare. Speranta, cautare, un univers al luminii care te ravaseste, ziduri pe care lumina descopera caramizi stranii, singuratati si stari de asteptare, de mirare, de tristete dar si de speranta data de aceeasi lumina mereu misterioasa - fiinte epurate, care se cauta si care-si pun intrebari, stari de lupta cu sinele si dureri profunde - sunt cateva coordonate pe care imaginea generala a expozitiei se asaza ca niste mari panze, cortine semitransparente, pe niste ruine ale unei opere unde s-au jucat mari tragedii dar unde inca mai exista speranta.” - Lazar Dinu

La 6 ani de la lansarea proiectului “Visions”, vernisaj cu un puternic impact la nivel național, Alex Csiki a reuşit să dea nastere din nou unui proiect plin de substanță şi cu un puternic impact emoțional - Angels.

Proiectul va cuprinde:
- 24 de lucrări printate pe cel mai fin canvas cu dimensiuni variind între 100-200cm latura lungă. Toate lucrările vor fi însoțite de certificat de unicitate, fiecare lucrare din cele 24 fiind creată într-un singur exemplar şi semnată de catre artist.

- Un album cu toate lucrările în tiraj limitat .
Vocea evenimentului va fi asigurata de cunoscutul om de radio Andrei Gheorghe

Incasarile obtinute in urma vanzării lucrărilor vor fi direcționate integral cauzei lui Tedy Ursuleanu.

0 comentarii: