Spectacole gratuite în weekend în cadrul maratonului cultural BUCUREȘTI, AL 6LEA ELEMENT

Weekendul 24-25 septembrie deschide maratonul cultural  BUCUREȘTI, AL 6LEA ELEMENT, o serie de spectacole cu acces liber pentru bucureșteni, o amplă călătorie în lumea artelor și a arhitecturii uitate a Capitalei. În această toamnă, prin muzică, pictură, teatru, film, literatură, sculptură și coregrafie, peste 100 de artiști români vor pleda pentru o regenerare urbană și culturală a Bucureștiului. Un proiect al Fundației Voci Strămoși în colaborare cu Artminds România & Temple Film în cadrul proiectului Orașul In-Vizibil. Parteneri: Arcub și Primăria Municipiului București. 

Proiectul BUCUREȘTI, AL 6LEA ELEMENT propune în perioada 24.09 – 29.10 un itinerariu cultural altfel, în șase episoade. Șase destinații culturale mai puțin obișnuite, locuri aproape invizibile, ce merită atenție și emoție datorită istoriei lor uitate sau neștiute vor chema publicul să le redescopere cu spectacole la intersecția dintre arte

Sâmbătă, pe 24 septembrie, de la ora 17:00, la Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei 151, în curtea interioară, are loc spectacolul în aer liber „SALUT D’AMOUR”, un concert de muzică romantică susținut de cvartetul de coarde ESSENCE. În paralel, spectatorii vor putea descoperi lucrările pictorului Răzvan Dumitru, care va expune o serie de tablouri în care își explorează pasiunea pentru grafica și geometria 3D. În apropiere de Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Sevastopol, Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezintă amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850, și este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque rămasă fidelă proiectului inițial. 

Duminică, pe 25 septembrie, de la ora 17:00, în Tempul Coral de pe pe Strada Sfânta Vineri, nr. 9, Maia Morgenstern va recita fragmente din scrierile lui Mihail Sebastian pe muzica cvintetului de alamă TAKE FIVE. TAKE FIVE va susține un concert special cu titlul "ORAȘUL CU SALCÂMI", cu un repertoriu ce abordează muzica clasică și muzica tradițională evreiască. Templul Coral din București este o sinagogă a Comunității Evreilor din București, fiind cel mai mare lăcaș de cult mozaic din oraș. Edificiul a fost construit între anii 1864-1866, fiind renovat în 1932 și 1945. Pe o suprafaţă de 448 m.p., în stil arhitectural neo-maur, impunător prin atmosfera de monumentală solemnitate, templul Coral replică Templul din Leopoldstadt Viena distrus în timpul celui ce-al doilea război mondia. 

Spectacolele vor continua în luna octombrie, iar accesul publicului este gratuit pe toată durata evenimentelor. Programul complet al manifestărilor artistice din seria BUCUREȘTI, AL 6LEA ELEMENT poate fi găsit pe site-ul oficial

Mulțumim partenerilor: CFR S.A., Aeroportul  București Băneasa – Aurel Vlaicu, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Muzeul Nicolae Minovici, Casa Filipescu-Cesianu, Kartell Media&Events, Creative Corporation. Parteneri media: Radio România Internațional, National Geographic Romania, Sensotv.ro, Tonica, Modernism.ro  și Artminds.ro.

0 comentarii: