Negura Bunget: concert de lansare al noului album pe 24 septembrie la Bucuresti

Negura Bunget revine in Bucuresti pe 24 septembrie in cadrul unui concert în clubul Fabrica din București, eveniment care va sarbatori lansarea oficială a noului album “ZI”, 20 de ani de activitate Negură Bunget, dar și 10 ani de la lansarea albumului "OM”. 
 
Playlistul concertului va reflecta direct această aniversare triplă, și va cuprinde atât piese noi, cântate în premieră, cât și unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul "OM”.

Album “ZI” va fi lansat în toamnă de casa de discuri germană Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, care explorează elementul uman, practicile și tradițiile, legătura cu natura și felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua faza a trilogiei e simbolizata prin VORBĂ.
 
În cei 20 de activitate Negură Bunget a lansat 7 albume, a susținut peste 1000 de concerte în întreaga lume și a creat un proiect muzical și conceptual deosebit, inspirat de moștenirea culturală locală. În cadrul aniversării de 20 de ani am lansat și urmează să lansăm și în continuare o serie de materiale audio/vizuale inedite, re-editări ale unor materiale mai vechi, merchandise aniversar. Avem pregătite în continuare o mulțime de alte surprize!

Toate materialele sunt disponibile pe site-ul oficial Negură Bunget – www.negurabunget.com

Albumul “OM” a fost lansat în 2006 de casa de discuri italiana Aural Music și s-a bucurat de o primire extraordinară, devenind în scurt timp un album cult. Cu ocazia aniversării de 10 ani, casa de discuri a lansat ediții noi ale albumului, atât pe CD, cât și pe vinil.

Precedentul album Negură Bunget, "TĂU", lansat în primăvara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte bună la public, dar și în mass-media internațională, fiind promovat după lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.

Pentru promovarea noului album “ZI” Negură Bunget pregătește însă un proiect și mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puținele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia și Noua Zeelandă. Pentru aceasta vom lansa un proiect de crowdfunding în perioada lansării noului album prin care, cu ajutorul publicului, sperăm să putem pune în practică acest plan ambițios. Toate concertele și turneele Negură Bunget sunt autoproduse și autofinanțate.

Negură Bunget înseamnă:
Gabriel Mafa / Negru - tobe / percuții / țambal / tulnic
Tibor Kati - voce / chitară / clape
Adrian Neagoe / Oq - chitară / voce / clape
Ovidiu Corodan - bas / voce
Petrică Ionuțescu - instrumente tradiționale

www.negurabunget.com
www.facebook.com/negurabunget

Invitații Negură Bunget în turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelentă formație Post Black, cu care Negură Bunget a mai cântat deja în Canada în 2015. Ossific lansează de asemenea un album nou chiar înainte de începerea turneului.

Ossific lansează de asemenea un nou album, intitulat “…as roots burn”, chiar înainte de începutul turneului. Noul albumul explorează dificultățile prin care trecem în fața instabilității minții, trupului și spiritului, într-un timp al conexiunilor obscure.
 
Visceral si reflexiv, Ossific a luat naștere in 2011, cu țelul de a transforma terapia într-o muzică disonantă, melancolică și onestă/

Aducând împreuna proiecții întunecate și neliniștite întru-un show live ritualistic, Osffic oferă prin muzica lor un discurs sincer și emotiv, al unei tragedii personale.

Pe forțele proprii încă de la bun început, și cu o susținere în creștere în underground, Ossific nu trebuie ratați. Acesta e primul lor turneu european, iar impactul inițial va fi cu siguranță unul memorabil.
 
Ossific înseamnă:
Trauma - chitara / voce / samples
Shroud - bas / proiecții
Norrec - tobe
Silhouette - keyboards

http://ossific.bandcamp.com/
www.facebook.com/ossificband

 
In deschidere vor canta: CADAVRUL (Death Metal, Constanta), Eternal Fire (Melodic Black Metal, Bucuresti) si Inbreed Aborted Divinity (Death Metal, Timisoara).

Biletele pentru showul Negura Bunget se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Agentiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman de la Romana si din Baneasa Shopping City, IQ BOX, reţeaua de magazine Say Shop – partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara),  dar si in ziua concertului la intrare.

Biletele au urmatoarele preturi:
Earlybird (primele 50 de bilete) - 30 de lei - EPUIZATE
Presale - 35 de lei
La intrare, in ziua concertului, biletul va costa 40 de lei.

Un eveniment METALHEAD

0 comentarii: