FĂRĂ SPRIJIN. Spectacol de teatru și prezentare ROMEDIN

Vă așteptăm duminică, 25 septembrie, la scpectacolul FĂRĂ SPRIJIN, o mărturie a momentului evacuării centrului laBOMBA, mărturie construită de către mamele din comunitatea Rahova-Uranus, Bucureşti.

În iulie 2011 a avut loc evacuarea laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educaţie şi Artă Activă Rahova-Uranus. Dispariţia centrului plasează întreaga comunitate într-o poziţie vulnerabilă. Februarie 2012 găseşte comunitatea Rahova-Uranus într-un moment mai grav ca oricând, majorității familiilor aflate în situaţia de a fi evacuate rămânându-i să aştepte notificarea de evacuare şi din casele în care locuiesc.

Echipa proiectului:
Cristina Eremia, Gabriela Dumitru, Cornelia Ioniţă, Andreea Eşanu, Sânziana Nicola, Bogdan Georgescu

 
După spectacol, Lorand Maxim va prezenta Laboratorul de Teatru Comunitar ROMEDIN din Cluj-Napoca. Proiectul a oferit servicii socio-educaționale pentru copiii și familiile din comunitățile marginalizate din zona Pata Rât și a dezvoltat rețeaua clujeană a școlilor incluzive în vederea susținerii desegregării socio-teritoriale a zonei.
 
De-a lungul unui an de zile, în Laboratorul de Teatru Comunitar au participat aproximativ 30 de tineri între 12 și 18 ani din zone diferite ale regiunii Pata Rât. Adolescenții și-au împărtășit experiențe proprii legate de marginalizare și și-au confruntat felurile în care fiecare se raportează la aceste experiențe. Ideea de a face teatru a pus în mișcare o întreagă constelație de opțiuni: de la a reprezenta momentul evacuării, la a arăta „ceva mai frumos”; a vorbi despre realitatea de zi cu zi, despre prietenie vs. lipsa ei sau despre talent și viitor; la a prefera alternativ când „mai bine să ne jucăm” când „să facem teatru adevărat!”. 
 
Intrare: 20 lei / 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari
Intrarea se face pe bază de rezervare la: https://goo.gl/forms/ZyBvn4feMWsobfte2 
Pentru mai multe informații: macazcoop@gmail.com, tel. 0728072362

0 comentarii: