„FIXEUR” în competiția oficială la Tokyo IFF | Din 27 IANUARIE în cinema!



După ce la începutul lunii a avut premiera mondială în cadrul Toronto International Film Festival, cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, „Fixeur” a fost inclus în competiția oficială a celei de-a 29-a ediții Tokyo IFF.  Cel mai important festival de film din Japonia se va desfășura în perioada 29 octombrie – 3 noiembrie 2016.

Pelicula, cu un scenariu semnat de Adrian și Claudia Silișteanu, va avea luna viitoare premiera în Brazilia. Filmul a fost inclus în selecția Festival do Rio (6-16 octombrie 2016) și va fi proiectat în cadrul programului Expectations 2016.

„Fixeur” va avea premiera în cinematografele din România la începutul anului viitor, pe 27 ianuarie 2017.

Filmul spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o prostituată minoră repatriată din Franța îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spătărescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca.

„Fixeur” este un film despre abuz și manipulare, dar și, poate chiar mai mult, un film despre dualitatea sistemului nostru de valori. Lucrând la acest film, am realizat cât de mult, impulsionat de dorința de a atinge perfecțiunea, orbit de preceptul care mă autoriza să pun arta înaintea vieții, mi-am abuzat câteodată actorii și colaboratorii”, declară Adrian Sitaru. ”Să te joci cu emoțiile actorilor pentru singurul scop de a obține reacții autentice în timpul filmărilor, să minți echipa ca să obții efecte dramatice, acestea toate sunt semne clare ale manipulării”, mai completează regizorul.

Imaginea a fost semnată de Adrian Silișteanu, montajul Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, scenografia Gina Călin, costume Adina Bucur, producători Anamaria Antoci și Adrian Silișteanu, co-producător Jean des Forêts.

„Fixeur” este cel de-al V-lea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru după "Pescuit sportiv" (2008), "Din dragoste cu cele mai bune intenții" (2011) , “Domestic” (2012), „Ilegitim” (2016) producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează și câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje românești: "Valuri" (2007), "Lord" (2009), "Colivia" (2010), "Chefu'" (2012), “Artă” (2014), “Excursie” (2014).

„Fixeur” este o producție 4 Proof Film (România) în co-producție cu Petit Film (Franța), realizată în asociere cu Domestic Film, DaKINO Production și Movie Production Entertainment. Cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Région Basse-Normandie, Centrul Național al Cinematografiei Franța, Institutul Francez din București și HBO România. Filmul a fost dezvoltat în cadrul CineLink – Sarajevo Film Festival și Les Arcs 1950 Co-production Village.

Pagina oficială de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/fixeur

0 comentarii: