Proiecții de gală și avanpremiere „Câini”.



A mai rămas doar o săptămână până la premiera oficială a unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, thriller-ul Câini, regizat de Bogdan Mirică. Pe 23 septembrie, filmul va intra în cinematografele din toată țara, iar în zilele dinaintea lansării, poate fi văzut în avanpremieră în anumite orașe sau în proiecții de gală, în prezența echipei, la București, Iași, Cluj sau Târgu-Mureș. 

 
Bucureștenii au ocazia să stea de vorbă cu actorii, cu regizorul Bogdan Mirică și cu echipa filmului la Teatrul de Vară din Herăstrău joi, 22 septembrie, de la 20.30. Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, Raluca Aprodu, Emilian Oprea, Teodor Corban, Costel Cașcaval se numără printre vedetele care vor întâlni cu publicul la eveniment. Biletele pot fi cumpărate în avans de pe www.eventbook.ro și în librăriile partenere (lista lor, aici).
 
Miercuri, 21 septembrie, de la orele 18.00 și 20.30, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, actorii Gheorghe Visu, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval și Andrei Ciopec le vor povesti ieșenilor despre experiența de la filmări și din marile festivaluri. Vineri, 23 septembrie, Gheorghe Visu va fi invitatul serii la Târgu-Mureș. Câini va rula în cadrul TIFF Mureș, la Palatul Culturii, de la 21.15. Echipa filmului va fi prezentă sâmbătă, 24 septembrie, ora 20.00, și la Cinema Florin Piersic din Cluj, orașul în care filmul a adunat deja mii de spectatori și aplauze la TIFF 2016, în patru spectacole sold out.
 
În București, Câini va putea fi văzut în avanpremieră, pe 21 și 22 septembrie, la CineGlobe Titan, Cinema City Cotroceni, Cinema City MegaMall, Cinema City Park Lake, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema & More, Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPro. În rețeaua Cinema City din țară, va rula la Cluj-Napoca, Timișoara (Cinema City - Shopping City), Ploiești (Cinema City - Shopping City), Târgu Mureș, Bacău, Brăila, precum și în săli din Botoșani (CineGrand), Focșani (Happy Cinema), Piteşti (Cinema Trivale).
 
Acțiunea filmului este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.
 
În distribuție, alături de Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Andrei Ciopec.
 
Câini marchează debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mirică, scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre. Filmul a fost premiat la Festivalul de la Cannes, a câștigat Trofeul Transilvania la TIFF 2016 și două premii la Festivalul de la Sarajevo: Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun actor - Gheorghe Visu, și Mențiunea Specială a Juriului. În această toamnă, filmul este proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia.
 
Bogdan Mirică semnează regia și scenariul. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Roxana Szel, de sunet s-au ocupat Sam Cohen, Sebastian Zsemlye și Hervé Buirette, scenografia îi aparține Augustinei Stanciu, iar costumele – Elenei Stoyanova. Muzica a fost compusă de Codrin Lazăr și Sorin Romanescu.
 
***
Câini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) și EZ Films (Elie Meirovitz), și co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producția Franța-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franța, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages și Fundația GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.
 
Filmul va fi distribuit în România, din 23 septembrie, de Transilvania Film.
Detalii, pe: www.caini-filmul.ro
Pagina de Facebook a filmului.

0 comentarii: