Operators live la Control Club

Apreciatul artist canadian Dan Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits) revine la București cu noul său proiect analog post-punk, Operators, pentru un concert în premieră, la Control Club, vineri, 30 septembrie, de la ora 21. În deschidere, prima apariție live a unui proiect autohton surpriză, Orizontal. Biletele s-au pus în vânzare online, prin Eventbook.ro.




Format în 2013, Operators înseamnă Dan Boeckner (voce, chitară, sintetizatoare), alături de toboșarul Sam Brown (New Bomb Turks, Divine Fits), basistul Dustin Hawthorne (Hot Hot Heat) și artista electro pop de origine macedoneană, Devojka. Grupul a lansat, la începutul acestui an, albumul de debut intitulat Blue Wave, o colecție de piese ritmate dar și melodioase, un melanj de analog post punk și electro pop.
Produs de Graham Walsh, care a mai lucrat și cu METZ, Alvvays sau Viet Cong, albumul a fost înregistrat într-un șopron din Ontario, și reprezintă o evoluție naturală, de la primul sintetizator folosit de Boeckner pentru EP-ul de debut Wolf Parade, până la sound-ul electro, pur, digital, al Handsome Furs și culminând cu armoniile hibride, extrem de dansabile, din muzica semnată Operators.
 
După mai multe apariții live alături de trupe ca Future Islands sau New Pornographers, Operators se află, în această toamnă, în primul lor turneu european, ce va include și Bucureștiul.
 
Blue Wave is the sound of Dan Boeckner and his latest band discovering the secret ingredient missing from so much of the music meant to reawaken the new wave sound of the 1980s. – Pitchfork
Dan Boeckner's synth rock project can't help but boast the frontman's unique knack for melody. – Consequence of Sound
www.operatorsmusic.ro
 

Orizontal înseamnă Augustin (bass) și Suedezu’ (chitară), plus toboșarul electronic Agneta. Haosul controlat și gălăgia organizată sunt „scopul și durata vizitei” pentru cei trei. Prima melodie a trupei, #numie, poate fi ascultată aici:

Facebook: https://www.facebook.com/OrizontalBucuresti/
 
Concertul Operators de la București este organizat de Control Club și OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/946597572116966/
 
Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 30 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-concert-operators-orizontal-club-control) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4), Librăria Engleză Anthony Frost (Calea Victoriei, nr. 45) sau Librăria Franceză Kyralina (Str. George Enescu, nr. 8).

0 comentarii: