Muzică nouă din Polonia la Shape Bucharest

Aleksandra Grünholz - perfomer și compozitoare din Polonia va cânta în deschiderea showcase-ului Shape la București dedicat scenei europene de muzică eletronică. Evenimente asemănătoare au loc în diferite orașe din Europa, ceea ce le leagă fiind Platforma Shape pentru Muzică Inovativă și Arte Vizuale din Europa. Organizatorul showcase-ului la București este Rokolectiv. 
 
15 septembrie, ora 20.00 – Centrul Național al Dansului București, bd. Mărășești nr. 80-82
 
Aleksandra Grünholz a debutat în anul 2014 odată cu lansarea discului „Verstörung” (MonotypeRec.). Sunetele unice, mixul de electronic, noise și muzică experimentală o apropie pe Grünholz de artiști precum Scott Walker, Autechre, Pharmakon, Daphne Oram, Pansonic, Grouper, Laurel Halo, Demdike Stare sau Vessel.
 
Cu toate acestea, muzica ei este greu de clasificat. Unele ritmuri duc cu gândul la muzica tehno și de club, și totuși artista crede că este o muzică mai degrabă pentru ascultat, decât de dans. Elementele tehno reprezintă doar o mică parte din întreaga construcție, astfel încât efectul final nu poate fi încadrat în niciun sertar.
 
Proiectul „We will fail”, care va putea fi ascultat la concertul din București, a susținut concerte pe multe scene importante din Europa, printre altele la festivaluri precum CMT sau Unsound (la Cracovia și Toronto).
 
Anul acesta, la casa de discuri MonotypeRec. a apărut cel de-al doilea album al artistei, intitulat „Hand That Heals / Hand That Bites”, a cărui copertă conține colaje realizate de Aleksandra, care lucrează și ca grafician.

0 comentarii: