Écolage, prima școală de bune maniere din România



Un nou tip de cursuri pentru desăvârșirea educației copiilor s-a lansat în România, sâmbătă, 10 septembrie, la Athénée Palace Hilton, din București. Este vorba de Écolage, prima școală de bune maniere din țara noastră. Proiectul este coordonat de Sandra Gătejeanu Gheorghe (directorul de protocol al Casei Regale a României), Raluca Michailov (fondator al companiei care editează Revista Forbes România), Sonia Nechifor și Laura Opriș (cele două fondatoare ale agenţiei de comunicare şi PR Communication ON).
 
”Urmând cursurile Écolage, copilul dumneavoastră își va forma un viitor solid, prin încredere în sine, o atitudine calmă, integritate și leadership. Lecțiile școlii îi vor oferi deprinderi care îl vor însoți pe tot parcursul vieții. Micii cursanți vor dezvolta abilități noi, care îi vor ajuta să își dirijeze activitățile sociale sau școlare cu ușurință și rafinament”, precizează oficialii școlii.
 
Clasele sunt organizate pe trei grupe de vârstă: pentru cei de 4-7 ani, cei de 7-14 ani și pentru cei care au între 14 și 18 ani. Între obiectivele proiectului se numără dezvoltarea personală, dezvoltarea abilităților sociale, dezvoltarea unor simțuri de etică și estetică, dar și dezvoltarea calităților de lider și, nu în ultimul rând, deprinderea bunelor maniere, în funcție de context (la masă, într-un cadru formal sau în diferite alte contexte sociale). Cursanții vor fi instruiți, de asemenea, și în vederea dezvoltării stilului personal, al respectului de sine și chiar deprinderea unor noțiuni de cultură generală. Nu în ultimul rând, vor deprinde abilități de comunicare digitală, standarde și protocol în scris. Cursurile Școlii de Bune Maniere Écolage sunt compuse din 12 module, de câte două ore fiecare, desfășurate pe o perioadă de trei luni.
 
Primele cursuri vor începe în data de 3 octombrie 2016.
 
Sandra Gătejeanu Gheorghe
Este directorul de protocol al Casei Regale a României din anul 2008.  În această calitate a coordonat, în ultimii opt ani, vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate, dar și Călătoriile Regale realizate în România de membrii Familiilor Regale străine. În perioada 2008 – 2014 a fost colaborator extern al Facultății de Drept și din anul 2011 a devenit lector al Institutului Diplomatic Român, susținând prelegeri despre Protocolul și Ceremonialul Regal în cadrul cursurilor organizate de această instituție. Preocuparea pentru protocol și diplomație a făcut-o să aprofundez cunoștințele în aceste domenii la International School of Protocol and Diplomacy (Bruxelles).
 
Raluca Michailov
Cu o experiență de peste 17 ani în presă, Raluca Michailov este fondatorul și proprietarul companiei BP Publishing Media, editorul revistelor Forbes Romania, Forbes Life, Up by Forbes și Pap Tot. Crede cu tărie în Dumnezeu, în presa scrisă de calitate, în etică și corectitudine, în echidistanță și în pasiune. În cei peste trei ani de antreprenoriat, Raluca și-a consolidat echipa, a transformat Forbes România în cea mai dinamică licență din rețeaua mondială Forbes, a implementat și consolidat noi concepte de evenimente, noi produse editoriale și proiecte speciale.
 
Sonia Nechifor
Sonia Nechifor este Managing Partner al agenţiei de comunicare şi PR Communication ON, cu sedii în Bucureşti şi în Cluj. A pus bazele companiei în anul 2011, în Cluj-Napoca, când a ales să urmeze calea antreprenoriatului după o experienţă de peste 6 ani în domeniu, în calitate de director de comunicare al unei importante universităţi clujene. Activitatea de comunicator o îmbină cu cea de director editorial al Revistei Bulevard, revistă lansată în 2011. Dorinţa ei de a găsi idei simple care să transforme gânduri obișnuite în fapte extraordinare a înconjurat-o de proiecte frumoase şi oameni valoroşi, adevărate personalităţi a căror poveste o conturează zi de zi din ”Laboratorul de Branding” pe care îl conduce.
 
Laura Opriș
Carismatică și cu o capacitate de negociere fantastică, Laura a reușit să bifeze un număr impresionant de realizări în cariera sa. Este partener fondator la agenția de branding și comunicare Communication ON, fondatoare la Travel & Travel, PR Manager la una dintre cele mai mari companii farmaceutice din România și manageriază peste 50 de conturi, în tot ceea ce înseamnă branding și comunicare. Totuși, acest parcurs de carieră are la bază multă muncă și studiu deopotrivă. A terminat Relații Internaționale și Studii Europene la Babeș-Bolyai, dar se pare că ramura nu i-a surâs atât de tare încât să se dedice pe deplin. Așadar, a continuat cu masterul la Științe Politice, unde a încheiat cu lucrarea ”Egalitatea de șanse și discriminarea de gen”.

0 comentarii: