InnerSound video preview

Începând de miercuri 28 septembrie până sâmbătă 1 octombrie, InnerSound te invită să redescoperi muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia în viziunea a peste 60 de artiști, fiecare cu propria interpretare a temei TOUCH, tema a celei de-a patra ediții InnerSound, în opere, instalații și performance-uri create special pentru festival. 

Timp de 4 zile, Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu vor fi gazdele evenimentelor InnerSound New Arts Festival 2016.

Printre cei peste 60 de artiști prezenți la InnerSound 2016 se numără cvartetul de coarde Ad Libitum: Alexandru Tomescu - vioara I, Şerban Mereuţă- vioara a II-a, Bogdan Bişoc - violă şi Filip Papa- violoncel; acordeonistul Ghenadie Rotari; pianiștii Mihai Măniceanu, Gabi Sultana şi atistul multimedia Cătălin Creţu; olandezii de la Project 128 şi DJ Lukatoyboy; artiștii multimedia Svetlana Maras (Serbia), Matei Bejenaru, Livia Mateias, Marius Jurca, Minim (Diana Dulgheru), Syntax (Laurian Bardos), Gabriel Kelemenn și Ioana Vreme într-o expoziție curatoriată de Ciprian Ciuclea; și ansamblul SonoMania, dirijat de Alexandru Mija.

Unite de conceptul festivalului, TOUCH, evenimentele celei de-a patra ediții a INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL propun pasionaților de cultură să redescopere puterea artei  de a genera inovația în orice domeniu și de a îi aduce  mai aproape de viitor. Tema festivalului provoacă publicul să reflecteze asupra atingerii ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie, într-un mix seducător de acțiune și reverie.

Urmăriți noutățile celei de-a patra ediții InnerSound pe www.facebook.com/InnerSound.Bucharest/

Găsiți întregul program al festivalului pe www.innersound.ro

Preţul biletelor pentru prima zi de festival este 35 de lei, pentru a doua zi de 25 de lei, iar pentru ultimele 2 zile preţul este de câte 30 de lei. Abonamentele pentru cele 4 zile de festival sunt disponibile la preţul de 75 de lei.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro , la Casieria Palatul Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București.

Despre  INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL: Organizat de Asociația Art&Co și Asociația OPUS, INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia. Festivalul funcționează ca o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali/multimedia și regizori. Desfășurat începând cu anul 2012, INNERSOUND este fondat de trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, iar Cătălin Crețu, consultant artistic, este artist multimedia.

InnerSound New Arts Festival este un eveniment co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural și susținut de Raiffeisen Bank.

Parteneri: Institutul Cultural Român, Muzeul Național George Enescu, Institutul Goethe, Institutul Aspen, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, The Ark, ARCUB, Cinema Elvira Popescu, UNMB,  Noaptea Albă a Galeriilor, CIMRO, artouching, Noumax, Wearebasca, EPSON, Undersound, Kodex, Alldeco, Rue du Pain, VRTW.

Parteneri media: RFI, LiterNet, Radio România Cultural, DoR, VICE, Institute, The Magazine, Business Review, Accente, AnaMariaOnisei.ro.

Mai multe detalii despre InnerSound New Arts Festival, precum și programul complet al celei de-a patra ediții se regăsesc  pe siteul oficial www.innersound.ro sau  pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/InnerSound.Bucharest.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

0 comentarii: