TV5Monde în România, 25 de ani de prezență și o audiență în continuă creștere


Prezent în România de 25 de ani, în peste 7 milioane de cămine românești la ora actuală, ceea ce înseamnă un procent de penetrare de 98% , canalul TV5Monde Europe, cu subtitrare în limba română, este puternic așezat în peisajul audiovizual local.

Astfel audiența cumulată zilnic* a crescut cu +6.6% în ultimii trei ani, în timp ce consumul total de televiziune prin cablu și satelit a scăzut cu 5% în România. 

De asemenea, audiența medie pe sfert de oră, corespunzătoare aceleiași perioade, a avut o creștere de 4,3%, în timp ce media totală pentru televiziunea prin abonament s-a diminuat cu 5,1%.

Aceste performanțe se explică prin francofonia și francofilia României, membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF), precum și prin distribuirea foarte bună a canalului în țară, prin subtitrarea programelor sale, prin sistemele digitale suport pentru predarea limbii franceze, și prin numeroasele evenimente și parteneriate culturale la care canalul se asociază de mai mulți ani: Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj), Festivalul de Teatru de la Sibiu sau Târgul de carte Gaudeamus.

Pentru a sărbători acești 25 de ani de prezență în România, canalul francofon a lansat în luna septembrie o campanie de promovare în toată țara, care se decline prin afișaj stradal și în media. Concepută de agenția românească Pink Stripe, campania arată într-o manieră original cum, în numai 25 de ani, TV5Monde a inițiat sau a participat la crearea unor legături noi între cultura română și cea francofonă.

Sursa: ARMA Kantar Media / Eurodata
Ținta: Public cu vârsta de 4 ani și peste|Perioada măsurătorii: 1 ianuarie 2013 - 31 decembrie 2015

Site-ul oficial al TV5MONDE în România

0 comentarii: