Tinerii muzicieni calificați în Etapa a II-a, Secțiunea Pian



Câte doimuzicieni din Coreea de Sud și Japonia și câte unul din Grecia, Rusia, Chile, Bulgaria, Lituania, Serbia, Letonia și Ucrainas-au calificat în etapa a II-a a Secțiunii de Pian a Concursului Internațional „George Enescu” 2016 ale cărei rezultate au fost anunțate duminică. 

Etapa a I-a a Concursului Internațional „George Enescu” 2016, Secțiunea Pian, s-a desfășurat în zilele de 16, 17 și 18septembrie, la Universitatea Națională de Muzică din București. Juriul de specialitate a decisduminică, 18 septembrie,concurenţii calificaţi pentru etapa a II-a Concursului: Kyuho Han (Coreea de Sud), Triantafyllos Liotis (Grecia), Konstantin Emelianov (Rusia), Danor Quinteros (Chile), Mihoko Oshima (Japonia), Victoria Vassilenko (Bulgaria), Morta Grigaliūnaitė (Lituania), Ljubica Stojanovic (Serbia), Takuma Ishii (Japonia), Liepiņš Daumants (Letonia), Valentin Valentiyev (Ucraina) și Albertina Eunju Song (Coreea de Sud).

Juriul Secțiunii de Piana ediției 2016 a Concursului Enescu este format dinGabriel Tacchino (președintele juriului), Rolf-Dieter Arens, Dana Borșan, Philippe Dinkel, Peter Donohoe, Wolfganz Manz, Viniciu Moroianu, Andrei Pisarev și Alan Weiss.

Etapa a II-a se va desfășura în datele de 20 și21 septembrie, de la ora 16.00, la Ateneul Român. Semifinala Concursului Enescu se va desfăşura în data de23 septembrie,de la ora 16.00, la Ateneul Român. Finala Concursului,Secțiunea Pian, constând în trei concerte cu orchestră, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescuva avea locpe25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Biletele pentru Finala de Pian a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat. Publicul care nu a reușit să achiziționeze bilete în sala de concert va putea urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în fața Ateneului, pe www.festivalenescu.ro și pe Medici.tv.

Între 3 și 25 septembrie, 196 de tineri artiști de pe tot globul vin la București să-și trăiască visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, în cadrul ediției 2016 a Concursului Internațional George Enescu. Premiile sunt în valoare totală de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională. 

Desfășurat într-un nou concept, la ediția 2016, Concursul Enescuaduce pe aceeași scenă și artiști consacrați - membri ai juriului, laureați din anii anteriori care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, care vor susține recitaluri extraordinare. În egală măsură, Concursul Enescu 2016 implică publicul prin intemediul unei aplicațiiinedite, care permite utilizatorilor să-și înscrie propriul vis de viață pe site-ul Concursului și Festivalului. Recitalurile și concertele cu orchestră din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live în România, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 și pe un ecran în fața Ateneului Român, precum și în întreaga lume, de către postul de muzică clasică online Medici TV

“Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care ediția 2016 a Concursului Enescu le readuce în lumină, printr-o provocare pe care o lansează atât tinerilor artiști, cât și publicului: “Trăiește-ți visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate. Concursul Enescu 2016 invită la o recunoaștere și celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artiști selectionațicare intră în competiție, precum și din perspectiva publicului care vine să îi susțină în sala Ateneului Român.

0 comentarii: