Jazz Syndicate Live Sessions prezinta ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta in data de 11 octombrie, la Sala Radio din Bucuresti, un concert extraordinar, in care jazz-ul modern se intalneste cu muzica traditionala, pentru a crea un eveniment special - ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”.
 
Cu “Songs from Afar”, pianistul de oridine romana naturalizat american Lucian Ban a creat unul dintre acele albume speciale, care apar arareori dar marcheaza ascultatorul prin autenticitate. Titlul face aluzie la radacinile culturale romanesti ale lui Ban si in special la Transilvania, taram care este departe (“far”), atat in plan fizic, cat ti temporal, creand o punte catre cantecele traditionale din aceasta zona.
 
Lucian Ban combina trecutul cultural stravechi cu multe idiomuri ale limabjului modern al jazzului, creand ceva foarte personal, bazat pe amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale din Transilvania natala.
 
Lucian Ban a crescut in micul sat Teaca din Transilvania, ascultand cantece populare autentice de la o varsta frageda. In anul 1999, artistul se muta la New York, unde studiaza la prestigioasa New School University si in scurt timp isi face debutul american cu albumul Somethin' Holy, in duet cu saxofonistul Alex Harding. Albumul e distins cu 4 stele de catre Allmusic, si este urmat de albumul Premonition (2003), foarte aclamat de critica de specialitate. Lucian Ban mai inregistreaza Tuba Project alaturi de Bob Stewart, in 2006 si Playground, cu Jorge Sylvester tot in 2006.
 
The Lumination Ensemble, creat alaturi de Alex Harding si avandu-l pe legendarul percutionist Barry Altschul a fost denumit ca unul dintre cele mai bune zece spectacole din 2003, de All About Jazz. De atunci, Lucian Ban a colaborat cu Alex Harding, Reggie Nicholson, Arta Baron, Sam Newsome, Barry Altschul, Jorge Sylvester, Brad Jones, Bruce Williams, Damion Reid, Chris Dahlgren, Pheeroan AkLaff, JD Allen, Bruce Cox, Hill Greene , Carlo DeRosa, Curtis Fowlkes, Mark Helias, Gene Jackson, Ron Horton, Nasheet Waits, Bob Stewart, Gerald Cleaver, Phillips Derrek, si multi altii.
 
Quartetul din New York ELEVATION ii adduce pe scena Salii Radio, alaturi de Lucian Ban, pe saxofonistul Abraham Burton, basistul John Herbert si bateristul Eric McPherson, individualitati muzicale binecunoscute, care impreuna preiau şi dezvolta in cel mai contemporan mod cu putinţa elementele de muzica traditionala transilvaneana. Pentru o nota de autenticitate remarcabila, ilustrii muzicieni il au ca invitat şi pe Gavril Ţarmure, vocea albumului, in doua cantece transilvanene - de nunta şi de jale.

Aceasta chimie, sustinuta de o profunda legatura a comunicarii, va fi evidenta inca de la prima piesa “Transylvanian Sorrow Song/Cantec de jale transilvan”, unde acordurile tanguitoare de pian vor face punte catre extrem de emotionanta interpretare a lui Gavril Țarmure.
 
Nu intamplator cotat - in premiera pentru un artist roman - cu cinci stele din partea foarte cunoscutei reviste de jazz DownBeat Magazine, “Songs From Afar” este un triumf al comunicarii emotionale si muzicale si nu trebuie ratat.
 
Bilete
Biletele pentru acest eveniment costa incepand cu 80 lei in functie de pozitionarea in sala si pot fi cumparate din reţelele Eventim.ro, Bilete.ro si IaBilet.ro.
 
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1270673182977899/
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=24L8nIf_1Bg
 
Evenimentul ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:
* JACK DeJOHNETTE TRIO feat. RAVI COLTRANE - 03 Noiembrie, Sala Radio
Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions

0 comentarii: