“Spargatorul de nuci” prinde viata pe scena Salii Palatului pe 13 decembrie

“Spargatorul de nuci” prinde viata pe scena Salii Palatului pe 13 decembrie
 
“Spargatorul de nuci”prinde din nou viata, pe 13 decembrie, la Bucuresti: spectacolul de balet clasic ce istoriseste, in doua acte, una din cele mai indragite povesti de iarna ale tuturor timpurilor, va fi  prezentat pe scena Salii Palatului, de catre prestigioasa Companie  de balet clasic din Sankt Petersburg, condusa de Andrey Batalov.
 
https://youtu.be/1npGPKk9cd8
 
Lucrarea fantezie  a lui Ceaikovski, in care jucariile prind viata, Spargatorul de nuci infrunta armata de soareci apoi se trasforma in Print si o poarta pe mezinei familiei Stahlbaum la Castelul Trandafirilor din imparatia dulciurilor, incânta spectatorii de toate vârstele, inca de la premiera ce a avut loc in 1892.
 
Diamismul, elementele tehnice dificile si delicatetea sunt doar câteva dintre atributele ce delecteaza privitorul. Aranjamentul muzical, de factura simfonica, adauga profunzime actiunii vizuale derulate pe scena. Diversitatea personajelor, alaturi de secventele de includ dansuri de origine spaniola, araba, chinezeasca, ori rusa, interpretate de balerini ce intruchipeaza figurine de ciocolata ori turta dulce sau cesti pentru cafea ori ceai, coloreaza universul fantastic al “Spargatorului de nuci”.  Iar plasarea povestii in seara de Ajun intensifica magia acestui regal al baletului clasic. 
 
Biletele pentru reprezentatia gazduita pe 13 decembrie de Sala Palatului sunt deja in vânzare la casa de bilete a Salii Palatului si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro, blt.ro
 
Despre Andrey Batalov si Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’
 
Andrey Batalov are o cariera remarcabila, ce se intinde pe durata a peste 20 de ani. Inca de foarte tânar a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg, prim solist al Teatrului Mariinski, a facut parte din la Baletul Regal din Danemarca. Repertoriul sau a inclus roluri principale clasice, precum Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle"), dar si aparitii in balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale. De sase ani este si coregraf al Teatrului Mihailovsk.
 
In 2014 Andrey Balatov a intemeiat Compania de balet clasic ce ii poarta numele, care duce mai departe traditia scolii ruse de balet clasic. Stele  ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko - Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko - Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir sunt solistii companiei, iar corpul de balet  este de inalta clasa. Compania Andrey Balatov include  50 de artisti profesionisti, absolventi ai Academiei de Balet Vaganova din Rusia  sau a altor mari scoli de dans din Rusia si Ucraina.
Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg  Classical  Balet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic precum "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" si "Giselle"  de A. Adam, "Les Sylphides"  de Michel Fokine ,  "Don Quijote" si "Paquita" de L. Minkus cu lucrari contemporane.

0 comentarii: