Eveniment mapping Ateneul Roman - Inchiderea Concursului Enescu 2016



Concursul Enescu 2016 se încheie cu un eveniment surpriză. Chiar în seara în care publicul va afla câștigătorul Finalei de Pian, ultima probă din Concurs, duminică, pe 25 septembrie, visurile artiștilor și ale publicului vor transforma fațada Ateneului pentru prima oară în istoria clădirii-simbol, într-un video-mapping inspirat de muzica și valorile lui George Enescu și de Concursul Enescu. 
 
Ediția 2016 a Concursului Enescu se încheie duminică, 25 septembrie cu un eveniment surpriză la care sunt invitați jurnaliștii și publicul larg. În jurul orei 21.00, la sfârșitul celor trei concerte pe care tinerii pianiști calificați în Finala de Pian le susțin pe scena Ateneului începând cu ora 19.00, chiar în pauza în care juriul de specialitate va alege câștigătorul Premiului I, cei prezenți în sală și la ecranul mare cu transmisii live din exterior, vor fi invitați să rămână în fața Ateneului Român. 
 
Preț de cincisprezece minute, visurile artiștilor și ale publicului larg vor transforma în premieră fațada Ateneului, într-un video-mapping unic. 
 
Evenimentul invită la o sărbătoare a visurilor care ne duc pe noi și societatea mai departe. “Visez fără încetare. Cât exist, vreau să cânt” - este visul lui George Enescu pe care Concursul Enescu 2016 l-a readus în lumină! Publicul larg s-a alăturat tinerilor artiști care au intrat în concurs, împărtășindu-și visul de viață prin intermediul aplicației Trăiește-ți visul!, lansată de Concursul Enescu în urmă cu o lună. Pe 25 septembrie, o selecție a celor mai frumoase visuri de viață vor transforma fațada Ateneului, într-un moment cu valoare de simbol. Visurile înscrise de artiști și de publicul larg în aplicație rulează și pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu, www.festivalenescu.ro.
 
Finala de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2016 este susținută Wilo Foundation, Partener cultural al evenimentului, începând in 2014.

0 comentarii: