ILEGITIM” câștigă „PRIX SAUVAGE” la „L’Europe autour de l’Europe” Paris



Lungmetrajul “Ilegitim” a câștigat aseară Marele Premiu, Prix Sauvage, la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „L’Europe autour de l’Europe” de la Paris. În cadrul galei a mai fost acordată o Mențiune Specială pentru Alina Grigore, actrița care joacă rolul principal în pelicula regizată de Adrian Sitaru.
 
Producția, care a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franța din 8 iunie.
 
În plus, “Ilegitim” își continuă traseul festivalier și va avea premiera, la sfârșitul acestei săptămâni, în Portugalia. Filmul va rula pe 24 Aprilie în cadrul prestigiosului eveniment cinematografic – IndieLisboa.
 
“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.
 
Prezent în secțiunea Forum a celei de-a 66 ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, lungmetrajul “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, a câștigat Premiul C.I.C.A.E  - "Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai" (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă).
 
Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.
 
Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.
 
“Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.           
 
Pagina oficială de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/ilegitim

0 comentarii: