Thrillerul independent Tudo va fi lansat în cinematografe pe 13 mai



13 zile, 17 oameni și 4000 de euro. De atât a fost nevoie pentru realizarea filmului Tudo, un thriller independent  filmat în Mărginimea Sibiului.
 
Tudo este poveste lui Tudor (interpretat de Mihai Smarandache), un medic rezident promițător dar căruia îi lipsește încrederea în sine şi în capa­cităţile lui de chirurg. Tânărul pleacă în secret în munţi pentru a da de urma unei fete (interpretată de Aylin Cadîr) despre care bănuiește că este rănită, de care ştie de la un pacient decedat. Speră că va fi în stare să o opereze şi să-i salveze viaţa, demonstrându-şi în felul acesta că este demn de o carieră în chirurgie.
 
În expediţia sa, Tudor trebuie să suporte acuzaţiile şi nemulţumirile meschine ale iubitei, Ilona (Oana Cârmaciu), care îl găseşte în pădure şi insistă să rămână cu el, deşi este rugată să plece. Cei doi încep să aibă parte de întâlniri stranii și evenimente neprevăzute.
 

Când ne-am propus să facem Tudo, toți cei din jur ne-au spus că suntem nebuni. Că o așa desfășurare de forțe are nevoie de un buget pe măsură. Scenariul implica locații, transporturi, echipament, echipă extinsă și multă muncă. Am găsit o mână de oameni care au crezut în noi, un loc minunat în Mărginimea Sibiului, în Crinț și am vrut să demonstrăm că se poate și altfel. Și am reușit. Am fost 17 oameni, cu tot cu actori, care am făcut de toate. Acum, când filmul urmează să ajungă în fața publicului, nu ne rămâne decât să așteptăm emoționați reacțiile. Și ne bucurăm că nu arată a un film ieftin sau de guerrillă”, spune regizorul Iura Luncașu, aflat la prima lui experiență în calitate de regizor independent și co-producător. Alături de el în toată această aventură a fost Andrei Băltărețu, în dublă calitate: aceea de director de imagine și producător.
 
Muzica filmului este semnată de Victor Panfilov și Adrian Despot, montajul – Roxana Mărăloiu-Tănase, efecte vizuale: Lorand Toth Vlad Ioachimescu, scenografie și costume: Cristi Marin, machiaj: Bianca Simion, scenariul: Iura Luncașu și Salex Iatma.
 
Din distribuția filmului fac parte: Mihai Smarandache, Aylin Cadîr, Oana Cârmaciu, Alec Secăreanu, Pavel Ulici, Bogdan Dumitrescu, Salex Iatma.
 
Tudo va ajunge pe ecranele din România pe 13 mai și este distribuit de MovieProduction.

0 comentarii: