Start înscrieri Let's Go Digital!, atelierul pentru liceeni de la TIFF



Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) lansează înscrierile pentru cea de-a 14-a ediție a atelierului de film Let’s Go Digital!. Lansat în 2005 în cadrul TIFF, Let’sGo Digital! este un atelier cu tradiție, de initiere în tehnici digitale de filmare si montaj, și se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din toată țara, pasionați de film, fotografie, editare video. 

Prin Let'sGo Digital!, în fiecare an,TIFF le ofera tinerilor sansa de a-si descoperi si dezvolta aptitudinile pentru o viitoare cariera în cinematografie, acestia parcurgând timp de 10 zile toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare cu o camera digitală, montaj și prezentarea scurtmetrajului realizat.Li se va pune la dispoziție aparatură profesională, fiind îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească. De asemenea, au acces la evenimentele festivalului. Mulți dintre foștii participanți ai LGD au devenit de-a lungul anilor profesioniști în domeniu – au absolvit facultăți de profil și sunt activi ca cineaști.

În urma unei preselecţii făcute de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, cei 15 participanţi aleși vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let’sGo Digital!, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de making of al atelierului. Cele 5 filme rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2016. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.

Înscrierile au loc până în data de 10 mai 2016. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul http://tiff.ro/content/regulament-0.  

Ediţia cu numărul 14 a Let's Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 27 mai și 4 iunie 2016.
Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei


Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Culturii și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca

0 comentarii: