Progressive Soldiers 2 – Asemic, Mindcage Escape şi AltF4 // In Memoriam Tudor Golu

La o distanţă de un an de la prima ediţie care a avut loc în capitală, Progressive Soldiers revine cu o a doua ediţie dedicată progressive-ului cu Asemic, Mindcage Escape şi AltF4, iar printre picături şi recitaluri cu un playlist 100% prog, de la anii '70 la trupele prezentului.

Povestea Progressive Soldiers a început cu un an în urmă din pasiunea unei mâini de oameni pentru acest stil şi pentru neconvenţional, având ca nucleu trupele Axial Lead şi Red Magnetic. Axial Lead şi Red Magnetic. Progressive Soldiers a străbătut ţara în toamna anului trecut alături de aceşti muzicieni, cărora pe parcurs li s-au alăturat Subliminal Damage şi Untold Faith, împreună cu un public primitor şi energic. Fiindcă aceşti oameni constituie baza proiectului, dorim să dedicăm această a doua ediţie amintirii unei părţi importante pentru ceea ce însemnăm, şi anume lui Tudor Golu, chitaristul trupei Axial Lead, care din cauza întâmplărilor din Colectiv, nu va mai putea fi alături de noi.

Pentru 19 mai, în club Fabrica, The Intermission vă invită la o seară dedicată zâmbetelor pe care le-am împărţit cu Tudor de-a lungul timpului, plină de momente, sperăm noi emoţionante, dar şi deosebite pentru cei prezenţi.
Cum v-am obişnuit, seara va debuta cu progressive şi se va încheia pe note de progressive, iar pe lângă tema concertului se vor ivi şi o mulţime de surprize. Fiţi pe fază, vor urma dezvăluiri şi concursuri.

Asemic este una dintre primele trupe de instrumental progressive metal care a reuşit să acapareze scenele din underground, care a dat dovadă de profesionalism în nenumărate rânduri şi care oferă publicului un recital pe măsura celor din afară. Cu un album la portofoliu, "Luminescentity", lansat în toamna anului trecut, Asemic străbate şi doboară graniţe prin intermediul dinamicilor, vibe-ului de jazz şi tehnicităţii asociate stilului. Pentru seara de 19 mai, Asemic pregăteşte un concert în premieră, întregit muzical, artistic şi vizual.

Mindcage Escape a fost întemeiată în 2012 în Bucureşti şi este adepta sonorităţilor progressive metal, cu influenţe din diverse alte genuri, formaţia descriindu-se ca fiind împotriva etichetelor de orice fel, din dorinţade a putea experimenta liber. În 2014, trupa a lansat primul EP din carieră, "Straitjacket”, care a fost foarte bine primit de fani şi de critica de specialitate.

AltF4, o prezenţă relativ nouă pe scenă muzicală locală, dar formată din colaborarea unor instrumentişti cunoscuţi, este o trupă instrumentală orientată spre jazz fusion şi experimental. Trupa a deschis concertulmaeştrilor de la The Aristocrats în decembrie, fermecând publicul prin coeziune, versatilitatea instrumentiştilor şi armoniile atipice pline de melodicitate.

Pe 19 mai intrarea se va face începând cu ora 20:30, urmând ca recitalurile să înceapă la ora 21:30. Fiţi cât mai punctuali, programul se va respecta, la fel ca şi în trecut. Programul complet va fi anunţat pe parcurs.

Support trupe: 15 lei în presale
20 de lei în seara concertului.

FB event: https://www.facebook.com/events/267151390285091/

Mai multe informaţii, concursuri, surprize marca Progressive Soldiers vor apărea pe parcursul promovării, cât şi la faţa locului.

Un eveniment marca The Intermission şi Metalforce.

0 comentarii: