Trupa Sensor featuring Lucas Molina, in deschiderea Kenny Garrett Quintet

Ne mai despart doar cateva zile de concertul faimosului saxofonist american Kenny Garrett, din data de 21 aprilie, ora 20.00, de la Sala Radio.
 
Trupa Sensor, alaturi de dansatorul flamenco Lucas Molina, au pregatit un moment fusion inedit pentru deschiderea concertului, in care muzica jazz va fi reinterpretata cu ajutorul ritmurilor neasteptate si a instrumentelor de percutie neconventionale si isi va gasi o noua expresie, prin dans. 
 
Este pentru prima oara cand un astfel de moment este special conceput pentru a deschide un concert de jazz, inclusiv membrii quintet-ului lui Kenny Garrett declarand ca sunt nerabdatori sa savureze spectacolul.
 
Trupa Sensor este una dintre cele mai vechi trupe de gen din Romania, infiintata in 1999. Cu un stil inconfundabil, un mix de electro, dubstep,  acid jazz, new jazz si rock, Sensor apeleaza la influente simfonice si traditionale, pentru a ajunge la un fusion ce sparge orice tipar.
 
Lucas Molina, nascut in anul 1985 in Buenos Aires, Argentina, a studiat dansul flamenco inca din copilarie, in paralel cu studiul intrumentelor de percutie clasice si traditionale arabesti. In Romania ajunge in anul 2010, unde incepe sa devina cunoscut publicului larg prin participarea la mari spectacole, printre care se numara deschiderea Festivalului Callatis (Mangalia 2011), Finala Cupei Uefa Champions League (2012), Eurovision (2013) sau Ateneul Roman (2014).
 
Colaborarea dintre Trupa Sensor si Lucas Molina este un amestec surpinzator si proaspat de jazz reinterpretat si dans, foarte potrivita pentru deschiderea concertului Kenny Garrett, marele saxofonist fiind la randul sau cunoscut pentru permanenta reinventare a muzicii jazz, pe care o compune si o interpreteaza.
 
Program:
 
Concertul Kenny Garrett Quintet va avea loc pe 21 Aprilie, ora 20:00, la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.
 
Bilete se pot cumpara din retelele Eventim.ro, Bilete.ro si IaBilet.ro.
 
Despre Kenny Garrett
 
Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale” iar de catre The New York Timescel mai admirat saxofonist alto de jazz dupa Charlie Parker”, Kenny Garrett a castigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumarate alte premii, distincţii, nominalizari, el fiind frecvent selectat in topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.
 
Cel mai recent album al artistului, care se va auzi si la concertul de la Bucuresti, poarta numele de Pushing de World Away si pe langa nenumarate recenzii pozitive, are la activ si o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.
 
Pe cat de inzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atit de activ şi dinamic, Kenny Garrett a imbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca in studiourile de inregistrari. Astfel, discografia sa numara pana in prezent nu mai puţin de optsprezece albume in calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.
 
In varsta de 56 de ani (nascut la 9 octombrie 1960, in oraşul Detroit), artistul a urcat treptele consacrarii mai intai ca membru in 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusa pe atunci de fiul marelui dirijor, Mercer Ellington), trei ani mai tirziu ca saxofonist in Orchestra Mel Lewis, apoi in Quartetul bateristului Dannie Richmond.
 
Decisiva pentru formarea muzicianului cat şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume impreuna cu acesta.
 
La Bucuresti, Kenny Garrett va fi secondat de pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter şi pe percuţionistul Ruby Bird.
 
Evenimentul KENNY GARRETT Quintet face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, in cadrul careia anul acesta vor mai concerta:
* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai, Sala Radio
* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie, Sala Radio
 
Organizator: Jazz Syndicate Live Sessions
Eveniment recomandat de Magic FM
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1102973969735516/

0 comentarii: