Paolo Fresu si Ralph Towner prezinta Chiaroscuro, in premiera in Romania!

Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o noua premiera pentru scena jazz din Romania, anume concertul Paolo Fresu si Ralph Towner de la Sala Radio, in care cei doi aclamati artisti vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicala de exceptie.
 
Evenimentul va avea loc in data de 14 mai, la Sala Radio din Bucuresti, incepand cu ora 20.00.
 
Biletele se gasesc in Retelele Eventim.ro, IaBilet.ro si Bilete.ro.
 
Albumul Chiaroscuro este o demonstratie de virtuozitate muzicala, fiind, in acelasi timp, mult mai mult de atat: o intalnire accidentala dintre doi artisti, a caror respect reciproc le-a aratat calea spre o colaborare minunata.
 
Chiaroscuro ii aduce impreuna pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscandu-se la un festival din Sardinia, in urma cu 15 ani. Ca si majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs in colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstratie a tehnicii sale excelente, dar si o ocazie pentru interactiune muzicala.
- The New York Times
 
Luminos si pe alocuri intunecat, evocand cafeaua si croissantul de duminica dimineata, Chiaroscuro reprezinta colaborarea dintre veteranul chitarist Towner si minunatul trompetist din Sardinia, Paolo Fresu. Versiunea lor a clasicului Blue in Green de pe Kind of Blue sare imediat in evidenta.
- The Independent
 
Despre Paolo Fresu si Ralph Towner
Unul dintre marii trompetisti ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de inregistrari. Nascut in 1961 in Sardinia, Italia, Paolo Fresu a inceput sa cante la trompeta la varsta de 11 ani, urmand mai tarziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp dupa absolvirea conservatorului, a inceput sa primeasca numeroase distinctii, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or. 

Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu si-a creat o maniera proprie, trecand cu naturalete prin orice stil, de la jazz la fusion.

Intre inregistrari si concerte, Fresu activeaza si ca director artistic la festivalului de jazz din orasul sau natal, Berchida -Time in Jazz Festival si compune muzica pentru cinema si balet.

In 2010, muzicianul a inregistrat albumul Chiaroscuro, impreuna cu chitaristul american Ralph Towner, pe care il vom vedea pe 14 Mai si pe scena de la Sala Radio - Bucuresti, precum si dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul sau album, lansat in 2013.
 
Ralph Towner (nascut in1940) este un multi-instrumentist de origine americana, compozitor, producator si sef de orchestra. Canta la chitara de douasprezece coarde, chitara clasica, pian, sintetizator, percutie si trompeta.
 
Cel mai bine cunoscut ca chitaristul si compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o cariera solo bogata si variata, marcata de colaborari muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek si Gary Peacock .
 

Program
Concertul Paolo Fresu & Ralph Towner va avea loc in data de 14 Mai, de la ora 20:00, la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu orele 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Biletele pentru acest eveniment au preturi incepand cu 95 lei, in functie de categorie si pot fi cumparate din Retelele Eventim, Bilete.ro si IaBilet.ro.
 
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1535191906791654/

0 comentarii: