Make a Joi - proiecția filmului „Dumnezeii”

Începuturile cardiologiei moderne în Polonia comunistă a anilor 1980 au fost posibile grație pasiunii extraordinare și energiei uriașe a unui grup de oameni care au salvat vieți în condiții extrem de dificile. Povestea lor adevărată este spusă în filmul „Dumnezeii”, în regia lui Łukasz Palkowski, care joi, 14 aprilie, va putea fi văzut la sediul Asociației Make a Point din cartierul Pantelimon din București.
 
4 aprilie, ora 20.00 - Make a Point, șos. Morarilor nr. 1 (Postăvăria Română), București
DUMNEZEII / Bogowie
Polonia, 2014, 115 min.
Regia: Łukasz Palkowski
Scenariul: Krzysztof Rak
Distribuția: Tomasz Kot, Magdalena Czerwińska, Piotr Głowacki, Kinga Preis ș.a.

subtitrare în limba română
 
Un film despre viața profesorului Zbigniew Religa, care a realizat, cu succes, primul transplant de inimă în Polonia anilor `80. Un omagiu adus acestui om remarcabil care a îndrăznit să lupte cu un tabu moral, cultural și religios, transplantul de inimă fiind perceput ca un act împotriva naturii.
 
„În biografia lui Zbigniew Religa - „Dumnezeii” -, premiată cu „Leul de aur” la Festivalul de Filme Poloneze din Gdynia, cel mai mult surprinde curajul de a vorbi cu ușurință și ironie despre chestiuni de viață și moarte. Foarte bună s-a dovedit a fi ideea de a privi țara paralizată de legea marțială prin ochii unui chirurg întors din America, nevoit să facă față neputinței, urâțeniei și mentalității încorsetate din acea perioadă.” - Janusz Wróblewski, „Polityka”

FB event: https://www.facebook.com/events/988460351233912/
 

0 comentarii: