Șase lungmetraje se întrec pentru trofeul Long BUZZ al BUZZ CEE - Buzau International Film Festival



Șase producții din Austria, Rusia, Bulgaria, Germania, Polonia și România se luptă pentru trofeul  Long BUZZ al primei ediții BUZZ CEE, festivalul internațional de film dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est, care va avea loc în perioada 4 – 8 mai la Buzău.

Blockbuster - A Life in Moving Pictures (r. Vlado Priborsky, Austria, 2015), un film proaspăt și plin de candoare, o imersiunea în procesul, nu întotdeauna plăcut, al conceperii unui film, este chiar o ficțiune inspirată din viața regizorului. 

Celestial Camel (r. Yury Feting, Rusia, 2016), este un film simplu și cu atât mai frumos, despre trecerea la adolescență, când nici un obstacol nu e prea mare dacă ai ca animal de companie un pui de cămilă, care mai are și puteri miraculoase.

În Snow (2015, Bulgaria), o dramă despre familie, trădare, alegeri și iertare, regizorul bulgar Ventsislav Vasilev prezintă relația tată – fiu, văzută prin ochii tânărului delicvent Bobby, care-și amintește momentele importante ale vieții sale alături de tatăl său, în timp ce trebuie să găsească o geantă cu bani. 

Sin & Illy Still Alive (r. Maria Hengge, Germania, 2014) prezinta cercul vicios de droguri, alcool si desfrâu din care doua tinere, Sin si Illy, fac parte. Cu cât încearca mai mult sa se smulga din acest ciclu, planificând o vacanta în însorita Grecie, cu atât soarta li se pune de-a curmezisul.

The Story of a Woman (r. Michal Wegrzyn, Polonia, 2015) este o drama psihologica despre decizii personale care afecteaza, la fel ca-n viata, si destinele celorlalti. În acest caz, este vorba despre o viitoare mama, care decide sa îsi paraseasca familia.


03.ByPass (r. Nap Toader, România, 2016), singurul film românesc din competiția de lungmetraj a BUZZ CEE, este o dramă cu conotații sociale. Acțiunea se desfășoară pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de salvare: o doctoriţă, asistentul-amant şi șoferul-ambulanțier. Cei trei aduc la spital un bătrân singur, muribund, dar care are ascunse sub saltea zeci de teancuri de bani.

Juriul competiției de lungmetraj a BUZZ CEE este compus din: Dan Chișu, regizor și producător,  România (București NonStop, Ursul, Youtube Bazaar), Igor Cobileanski, regizor, Republica Moldova (La limita de jos a cerului, Când se stinge lumina, Șașa, Grișa și Ion) și Maya Vitkova, regizor, producător și scenarist, Bulgaria (Viktoria).

BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.
Proiecțiile vor avea loc timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău. 

Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău, este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău și susținut de TVSat 2002, Teatrul George Ciprian Buzău, SCDVV Pietroasa și Cinelab România.

*****
CulturaALL este o asociație dedicată culturii românești și europene și promovării acesteia, prin intermediul organizării de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relatiile inter-culturale între România și țările din Europa.

0 comentarii: