Parkour 2016



Ca urmare a succesului înregistrat în cadrul ediției de anul trecut, Reborn Education România, Goethe-Institut din București, Institutul Francez din România și Centrul Cultural German din Iași demarează o nouă campanie Parkour. Acest proiect inedit, care se desfășoară exclusiv în mediul urban, va avea loc în perioada 9 – 24 aprilie în România și se va derula în trei etape. Prima parte a programului este prevăzută la București, între 9 și 15 aprilie, în timp ce a doua etapă se va petrece la Iași, din 16 până în 22 aprilie. Ediția 2016 se va încheia în apoteoză, prin organizarea evenimentului de mare amploare „Parkour Jam” pentru al treilea an consecutiv, în weekend-ul din 23-24 aprilie, la Iași.
 
În cadrul acestei ediții, evenimentul este pus sub semnul cooperării internaționale, dat fiind faptul că România, Franța și Germania vor fi reprezentate de către grupuri de practicanti Parkour. Într-adevăr, participanții vor beneficia de prezența Traceurs.ro (asociația de Parkour & Freerunning din România) ṣi Reborn Education România - prima școală de Parkour și de Freerunnig din România- inaugurată de către Cristian Glovaschi și Justin Musina în anul 2011. De asemenea, școala franceză Parkour Lyon va fi prezentă pentru a dezvolta și a promova această disciplină, în timp ce colectivul german Parkour One, care cuprinde participanți germani, elvețieni, olandezi și italieni, va participa în ideea de a  apăra și de a difuza valorile Parkour-ului în întreaga lume.
 
Programul săptămânii din București (9-15 aprilie):
·         sâmbătă 9 și duminică 10 aprilie : descoperirea orașului București, prin prisma practicii Parkour și realizarea unor materiale foto si video;
·         de luni 11 aprilie până joi 14 aprilie – ateliere de descoperire (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei ṣi Bibescu Vodă) sprijiniți de către practicanți români, germani și franceză, participanții vor avea ocazia să descopere practica Parkour într-un mod ludic, în cadrul atelierelor de descoperire ce vor avea loc dimineața, între 11.00 și 13.00, precum și după-amiaza, în intervalul orar 14.00-16.00.
·         joi 14 aprilie, între 17.00 și 19.00 – dezbatere despre parkour la cinema Elvira Popescu – bd. Dacia, nr. 77 : proiecție de video-uri pentru a promova aceasta disciplina în rândul artiștilor, oficialilor, dar și publicului. Momentul de vizionare va fi urmat de o masă rotundă, în cadrul căreia se va evoca istoria Parkour-ului, evoluția acestei practici, precum și filozofia pe care o promovează;
vineri 15 aprilie, între 10.00 și 16.00 – performanță stradală (Piata Unirii, Parcul de la intersectia strazilor Aleea Dealul Mitropoliei ṣi Bibescu Vodă): eveniment deschis publicului, în cadrul căruia participanții își vor desfășura activitățile într-un spațiu deschis.


Parkour-ul este o practică individuală care constă într-o deplasare eficientă efectuată doar prin propriile abilitățile motorii, în contexte urbane foarte variate. Este o tehnică care combină alergatul, săritul și escalada, puse în practică în funcție de obstacolele întâlnite. În ciuda faptului că necesită o seriozitate deplină pentru a face față antrenamentului fizic, această practică se vrea ludică și lipsită de concurență. Unul dintre obiectivele pe care și le propune Parkour-ul este acela de a-și proteja corpul și de a se antrena, păstrând totodată în minte aspectul utilitar al practicii. În cadrul acestei discipline, sunt prevăzute înregistrări audiovizuale, care sunt efectuate prin intermediul unei camere amplasate pe casca participanților. 


Pentru a urmări actualitatea evenimentului, vă invităm să accesați pagina de Facebook https://www.facebook.com/parkouralliancero 
Institutului Francez: https://www.facebook.com/InstitutulFrancez
Goethe-Institut din Bucuresti: https://www.facebook.com/GoetheInstitutBucuresti/?fref=ts


Evenimentul internațional Parkour 2016 este organizat de către Reborn Education România, Goethe-Institut din Bucuresti, Institutul Francez din România, Centrul Cultural German din Iași, beneficiind totodată de Fondului cultural franco-german și de sprijinul Orange România și Renault România, în parteneriat media cu RFI România și Igloo.



0 comentarii: