"Omul de zapada care vroia sa intalneasca soarele" de Matei Visniec - Premiera Nationala - 18 aprilie

OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE de Matei Vișniec,
în PREMIERĂ NAȚIONALĂ, în prezența autorului!

Teatrul Țăndărică
vă invită, luni, 18 aprilie, la ora 17.30, la premiera națională a spectacolului-eveniment OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE de Matei Vișniec, regizat de Ioan Brancu.

 
Matei Vișniec, cel mai jucat dramaturg român atât în țară, cât și în străinătate, ”debutează ” pe scena de la Țăndărică, cu o piesă scrisă pentru copii.

Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare, de sensibilitate care vorbeste despre prietenie, întrajutorare, tristețe, bucurie și speranță. 

“In urmă cu 20 de ani, cînd s-a născut fiica mea Joèla, privirea mea asupra lumii s-a schimbat. Si am început să scriu scurte piese pentru diverse "felii de vârstă", pentru 3-6 ani, pentru 7-11 ani, pentru 12-15 ani… Există însă şi în fiecare dintre noi un copil ascuns. Poate că am scris şi pentru mine, deci, unele dintre aceste pagini...
"Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele" este însă o piesă mai specială, cred că am scris-o pentru toate aceste "fiinţe" legitime care îşi au rezidenţă biologică, legală şi nostalgică, în mine. Este, cred, o piesă care trebuie mai degrabă trăită decât rezumată.“ -  MATEI VIȘNIEC 


Cu: Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Mariana Zaharia,
Robert Trifan, Leonard Dodan
Scenografie: Marian Sandu Muzica: Cari Tibor
Vârsta peste 5 ani


Premiera va avea loc în prezența autorului și va fi precedată de lansarea cărții care conține textul spectacolului, varianta bilingvă română-franceză dar și de expoziția cu ilustrații din carte, realizate de Andra Bădulescu și apărută la Editura Arthur.

Vă așteptăm, așadar, la premiera națională a spectacolului OMUL DE ZĂPADĂ CARE VOIA SĂ ÎNTÂLNEASCĂ SOARELE de Matei Vișniec pentru a afla povestea celui mai bun prieten hibernal al copiilor.

0 comentarii: