#review: Lansare - The Wine Book of Romania„The Wine Book of Romania”, ghid inițiat și realizat de Marinela V. Ardelean, și publicat de Editura RAO, s-a lansat miercuri, 13 aprilie, la Uanderful, în București. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaștere și clasificare a vinurilor de top din Romania și Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști și importatori.
                                                                               
„The Wine Book of Romania” este primul ghid bilingv (română- engleză) ce reunește cele mai bune vinuri din România și Republica Moldova, acordându-le acestora șanse egale, fie că este vorba despre o cramă tânără, cu doar cinci hectare de vie, sau un imperiu cu mii de hectare și tradiție de secole. Toate vinurile prezentate în The Wine Book of Romania” au fost evaluate anul trecut de un juriu de opt experți internaționali, dintre care doi Masters of Wine. În urma acestei evaluări au fost descrise și clasificate 214 vinuri, 15% dintre acestea fiind de cinci stele.
 
Cu un tiraj de 2000 de exemplare, volumul se prezintă în ediție limitată. Acesta va putea fi achiziționat din marile lanțuri de librării, online, cât și din aeroporturi. De asemnea, „The Wine Book of Romania”va ajunge la institutele culturale, ambasadele României, precum și la cele mai importante târguri și festivaluri internaționale.
 
“Dacă România se află pe locul 5 în Europa și 12 in lume, din punct de vedere al producției de vin, nu putem spune același lucru și despre educația consumatorului. Avem mult de investit în această direcție, iar ghidul tocmai lansat este un instrument indispensabil în misiunea pe care mi-am asumat-o”, a declarat Marinela V. Ardelean.
 
Cu ocazia lansării„The Wine Book of Romania”, la care au participat producători, reprezentanți ai domeniului Horeca, pasionați de vin și presă de specialitate, organizatorii au anunțat RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival ce s-a născut din dorința de a reuni vinurile de top românești, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internațional, și de a le aduce mai aproape de consumator. În prima ediție a festivalului se vor putea degusta vinurile de top a peste 50 de producători, 30 autohtoni și 20 internaționali. Festivalul vine în completarea cărtii, pentru că, așa cum a declarat Marinela, “nu-i suficientă doar teoria, avem nevoie și de practică, așadar multe dintre aceste vinuri vor putea fi degustate la festival”.
 
Evenimentul va avea loc în luna mai, pe parcursul a două zile, 21-22 mai, la Fratelli Studios, în București. Festivalul este organizat de Marinela V. Ardelean în parteneriat cu frații Liviu și Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group.
 
Ambasadorul RO-Wine|The Wine Festival of Romania 2016 este Helmuth Koecher, organizatorul celebrului eveniment anual internațional din nordul Italiei, “Merano Wine Festival, unul dintre cele mai prestigioase și exclusiviste evenimente de profil din Europa, care s-a aflat doar pentru câteva ore în România, special pentru a fi prezent la evenimentul de lansare al cărții „The Wine Book of Romania”.
 
Marinela V. Ardeleaneste specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri și profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT).  Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internațional despre vinurile românești - "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", Marinela este și inițiatoarea proiectului„The Wine Book of Romania”, primul ghid care cuprinde descrierea și clasificarea celor mai bune vinuri din România și Republica Moldova. În perioada următoare, Marinela se va deplasa, pentru a doua oară, la toți producătorii din România și Republica Moldova, selectând de la fiecare producător maxim cinci vinuri, ce vor fi evaluate de un juriu internațional în luna august a acestui an, la Valea Verde Resort, Cund. Rezultatele jurizării vor fi publicate în cea de-a doua ediție a ghidului„The Wine Book of Romania”.
 
De aproape 25 de ani, Editura RAOare un program editorial dinamic şi ambiţios, bazat pe competenţă şi seriozitate, concepte-cheie care o clasează în topul celor mai bine cotate din România. Editura RAO publică anual câteva sute de titluri noi, deopotrivă ficţiune şi nonficţiune, în serii de autor sau în serii tematice, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii şi tineri. RAO este editura întregii familii, de la 2 la 102 ani!
 
Selgros Cash&Carry România, partener oficial al proiectului„The Wine Book of Romania”, este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc, apreciat de clienţii profesionişti. Este partenerul de încredere al gastronomilor, comercianţilor şi micilor întreprinzători particulari, asigurând pentru aceştia cele mai bune servicii, un sortiment croit după nevoile lor, bazat pe competenţă în calitate şi prospeţime, disponibil în permanenţă la cele mai convenabile preţuri. Se implică frecvent în viața comunităților în care activează, contribuie la dezvoltarea și evoluția lor, susține performanțele individuale sau de grup, iar dovada vie este și implicarea, prin acest proiect, în promovarea industriei vinicole din România.
 
Banca Transilvania, banca oamenilor întreprinzători, este unul dintre partenerii principali ai proiectului „The Wine Book of Romania”. Aceasta se află pe locul al treilea în topul băncilor din Romania, are aproape 600 de sedii şi peste 2 milioane de clienți. Implicarea în acest proiect este o oportunitate pentru BT de a susține brandurile locale şi spiritul antreprenorial românesc, precum şi de a-şi arăta aprecierea față de tradiția vinicolă din România.
 
Partenerii care susțin „The Wine Book of Romania” sunt: Selgros Cash&Carry România, Banca Transilvania, AQUA Carpatica, Hotel Privo, Valea Verde ResortșiQuartz Media.
 
Pentru mai multe informații despre „The Wine Book of Romania”, dar și despre evenimentul ce va avea loc în luna mai, RO-Wine|The Wine Festival of Romania, accesați:www.romaniawinefestival.com sauwww.marinelaardelean.com.
Evoluția celor doua proiecte poate fi urmarită și pe Facebook, pe pagina oficială a ghidului, The Wine Book of Romania.

0 comentarii: