Cinemateca pentru toti, cu Cristian Tudor Popescu, a ajuns la borna 20

Programul „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, a ajuns la prelegerea a 20-a, care va avea loc joi, 28 aprilie a.c., de la ora 19:00, la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române. Proiectul, a cărei primă ediţie are drept temă „Cinema şi propagandă în istoria filmului românesc”, este organizat de Asociaţia EuRo Cinema şi Institutul Cultural Român. Ca de obicei, accesul publicului la această întâlnire este liber, în limita locurilor disponibile.

În cadrul celei de-a 20-a prelegeri a cursului, va fi continuată discuţia asupra filmului PROBĂ DE MICROFON (1979), urmărindu-se evoluţia cineastului Mircea Daneliuc în raport cu sistemul totalitar.

Apoi, discutând despre fisuri, concesii şi paşi înapoi în propaganda cinematografică, în relaţie cu înrăutăţirea condiţiilor de viaţă din România socialistă de la cumpăna deceniilor opt şi nouă, conferenţiarul Cristian Tudor Popescu va analiza filmul O LACRIMĂ DE FATĂ (1980), în regia lui Iosif Demian.

Programul „Cinemateca pentru toţi” va fi reluat în luna mai, când întâlnirile cu Cristian Tudor Popescu de la Cinemateca Eforie vor începe, tot în serile de joi, de la ora 18:30.

Până atunci, „Cinemateca pentru toţi” vă urează: Sărbători fericite!

„Cinemateca pentru toţi” este un proiect al Asociaţiei EuRo Cinema şi al Institutului Cultural Român, desfăşurat, începând din octombrie 2015, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română, al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi al Fundaţiei Hanns Seidel-România.

Parteneri: Premium Communication, Europa FM, Docuart, Radio România Cultural.
Sponsor unic: Philip Morris Trading.

0 comentarii: