Expoziție licență UnArte. Andreea Vlăduț și Simina Oprescu

Vă invităm călduros la expoziția de licență a artistelor Andreea Vlăduț și Simina Oprescu
VERNISAJ: sâmbătă, 2 iulie, ora 18:00

SECONDS IN VALUE // Andreea Vlăduț
Designer expo // Carmen Casiuc
Coord. științific // Conf. univ. dr. Stela Lie
Coord. tehnic: Ciprian Asante

Ca studentă a unei universități de arte care predică într-o manieră echivocă diviziunea dintre artele majore, Andreea Vlăduț a dezvoltat un dialog dinamic față de tradiția artelor plastice. În proiectul de față este angajată o întrebare care bântuie, într-un fel sau altul, pe fiecare participant la câmpul artei: când este o lucrare de artă completă?
Selecția propusă face parte din proiectul on-going al Andreei, Seconds in value. Ea reprezintă un fragment în care muzica și designo sunt descompuse în secunde, renegându-și statutul de forme misticizate ale geniului romantic. Relația dintre cele două arte este supusă duratei – un timp înțeles ca proces de trasmitere și receptare. În acest sens, colaborarea dintre Andreea Vlăduț și Carmen Casiuc a urmărit să creeze un spațiu în care întâlnirea dintre practica artistică și public să se petreacă în mod nemediat. Proiectul expozițional se configurează, în final, ca un exercițiu autoreflexiv asupra rolurilor pe care le performează artistul, obiectul de artă și publicul.

CATHARSIS // Simina Oprescu
Curator // Andrada Roșu
Coord. științific // Lector Univ. Dr. Alexandru Patatics
Coord. tehnic: Ciprian Asante

Video-eseul Siminei Oprescu recrează traseul transformativ al unui subiect confuz și epuizat, aflat în căutarea restabilirii echilibrului. Deși declanșatorul nevoii de regăsire rămâne implicit, nu ai cum să nu îl percepi, tocmai pentru că îl cunoști atât de bine. Puternica înaintare a lumii exterioare în conștiința individuală, expunerea excesivă la infinitele potențialități implicate de aceasta, provoacă o senzație acută de lipsă a sensului.
Reechilibrarea este posibilă în acest caz doar prin reorientarea căutării dinspre exterior spre interior. Creatorul se refugiază într-o lume a simbolurilor în căutarea unui efect unificator, transcendent. Chestionarea continuă, sondarea celor mai întunecate zone ale minții, redefinirea constantă a raportării la real, chiar auto-declanșarea unor crize de sens, devin necesare pentru a scoate la suprafață fărâme de adevăr care să rezoneze în spectatorul-generic. În acest caz, catharsis-ul devine proces de creație în care contrariile conlucrează pentru a transforma individul, din observator apatic al propriei vieți, în participant implicat activ în continua sa evoluție.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 12 iulie.
Program: joi-sâmbătă: 3pm - 8pm

###

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro

Sau pe Facebook.

Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact

0 comentarii: