Ministrul Sanatatii, initiatorul Retelei Citostaticelor, invitat la proiectia documentarului Reteaua de Claudiu Mitcu@Gradina cu filme

Miercuri, 15 iunie, de la ora 21.00, la Grădina cu filme - Cinema & More va avea loc proiecția documentarului “Rețeaua” de Claudiu Mitcu, după o investigație jurnalistică realizată de Vlad Mixich. Filmul va fi urmat de o dezbatere cu regizorul filmului și cu inițiatorul "Rețelei Citostaticelor", actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu și va fi moderată Ileana Bîrsan, critic și educator de cinema, curator al programului "Seara filmului românesc". 

Sinopsis 
În România ultimului deceniu, lipsa unor medicamente esențiale pentru tratamentul cancerului a afectat mii de pacienți. Deși, teoretic, statul român le garantează cetățenilor lui dreptul la viață, mii de bolnavi nu au putut începe tratamentul la timp, l-au început cu întârziere sau au urmat un tratament incomplet, cu efecte devastatoare asupra șanselor lor de supraviețuire. Pentru mulți dintre ei ajutorul a venit de la o rețea de anonimi, cunoscută mai târziu ca "Rețeaua Citostaticelor".

“Rețeaua” este o producție Parada Film și WeAreBasca, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, cu participarea HBO România.

Grădina cu filme - Cinema & More este situată în curtea Creart  - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Intrarea este liberă. Rezervările se fac la telefon 0744.723.462.

0 comentarii: