Blaj aLive Festival 2016, 18.000 de oameni în ciuda vremii instabile



În weekend-ul Blaj aLive, aproape 18.000 de iubitori de muzică, natură și de libertate din întreaga țară sau de peste hotare și-au dat întâlnire, pe Câmpia Libertății, cu cele mai cunoscute trupe din țară și din străinătate, la cea de-a patra ediție a festivalului Blaj aLive, desfășurat în perioada 18-19 iunie 2016.
 
Pe durata maratonului artistic, peste 50 de artiști de top, dintre care 9 internaționali și 41 din țară, au oferit show-uri pline de energie pe cele șase scene Blaj aLive.
 
Freedom Stage (scena mare) a fost gazda a două premiere în România, Kadebostany (autorii binecunoscutului hit “Castle in the Snow”) și Dub Inc oferind câte un spectacol senzațional celor sosiți la Blaj, la întrecere cu Kiril Djaikovski ft. TK Wonder, GOLAN, Carla’s Dreams, ROA sau BUG Mafia. Scena Electronica a continuat seria noutăților, aducând în fața publicului pe unii dintre cei mai cunoscuți DJ internaționali, precum: Troy Pierce (S.U.A.), mastermind-ul minimal tech, Douglas Greed (Germania) sau Camea (Germania), senzația electro a momentului. Dacă artiștii au impresionat cu sound-urile pline de energie, show-uri de lumini și proiecții unice, nici fanii nu s-au lăsat mai prejos, aceștia susținându-și trupele preferate și dansând cu pasiune pe Câmpia Libertății, indiferent de vreme.
 
Pe lângă componenta muzicală, iubitorii de artă s-au putut bucura de o varietate de opțiuni de petrecere a timpului liber dintre concerte, pornind de la petrecerile de zi din zonele de lounge, la evenimentele alternative, seminariile inovative sau activările creative organizate împreună cu cele mai apreciate entități culturale și până la tururi ghidate pe la obiectivele istorice, acces în Fun Park-ul Blaj aLive (zonă specială de agrement), activități sportive și alte activări recreaționale (lectură în aer liber, board games sau cabine foto cu diferite obiecte de recuzită unde participanții la festival au putut imortaliza momentele de distracție petrecute alături de prieteni).
 
Ecourile Blaj aLive s-au propagat în noapte, până la răsărit, ducând vestea că orașul Blaj a redevenit un pol dinamic al Transilvaniei. Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor deja tradiționali care an de an fac eforturi pentru a susține proiectul: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Să ne vedem cu bine la Blaj aLive Festival 2017!
 
# # #
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.
 
Aflat la cea de-a treia ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea a două zile și două nopți de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.
 
Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.
# # #
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați pe adresa info@blajalive.ro sau pe www.blajalive.ro, website-ul oficial al festivalului.

0 comentarii: