Bookshake, cotidianul editat de Bookaholic si Centrul Ceh, va aparea la Bookfest



Timp de cinci zile, vizitatorii Salonului Internațional de Carte Bookfest vor putea citi cotidianul Bookshake, editat de Bookaholic și Florin Iaru, la inițiativa Centrului Ceh. Ziarul se va găsi la târg, la standul Bookshake, dar și în librăriile din oraș, iar articolele vor putea fi citite și online pe bookaholic.ro.

De miercuri, 1 iunie, până duminică, 5 iunie, Centrul Ceh și echipa revistei online Bookaholic va fi la standul Bookshake, scriind și editând în timp real un cotidian dedicat târgului. Vizitatorii pot bea o cafea la stand în timp ce citesc ziarul care va cuprinde interviuri cu scriitori, recomandări de lansări de neratat, liste cu cărți de cumpărat, zvonuri din târg și din lumea literară și multe altele. Dacă se simt inspirați, vizitatorii pot chiar să dea o mână de ajutor la scris, iar cele mai bune texte vor apărea în ziar a doua zi. Găsiți Bookshake – care va fi distribuit gratuit – la Pavilionul C4, la doi pași de standul Israelului, țara invitată la ediția de anul acesta a târgului de carte.

„Ne-am simțit atât de bine anul trecut, când Republica Cehă a fost țara invitată la Salonul Internațional de carte  Bookfest, încât am vrut să ne întoarcem și anul acesta”, spune František Zachoval, directorul Centrului Ceh.

„Ne-a bucurat foarte tare propunerea prietenilor de la Centrul Ceh de a pune cap la cap un cotidian împreună, în timpul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția a XI-a. Bookshake vine cu o atitudine fresh. Suntem puși pe șotii, vrem să vă descrețim frunțile, dar să vă și informăm, să luăm pentru voi pulsul pieței editoriale de la noi. Vom fi în mijlocul evenimentelor, lângă autorii români și străini invitați, cu ochii pe rafturile de noutăți. Abia așteptăm să începem călătoria literară de la târg!”, afirmă Eli Bădică, redactor-șef adjunct Bookaholic.ro.

0 comentarii: