Gala de Inchidere BJFF 2016: proiectie The Man in the Wall, in prezenta regizorului

Gala de Închidere a Festivalului Filmului Evreiesc București 2016: proiecție The Man in the Wall, în prezența regizorului Evgeny Ruman – vineri, 17 iunie, ora 19.30, la Cinemateca Eforie

A șasea ediție a Festivalului Filmului Evreiesc București se încheie astăzi (vineri, 17 iunie), de la ora 19.30, la Cinemateca Eforie, cu proiecția thriller-ului israelian Bărbatul din perete / The Man in the Wall (2015), în prezența regizorului Evgeny Ruman.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În cadrul Galei de Închidere vor fi decernate premiile competițiilor de documentare și de lungmetraje de ficțiune ale Festivalului Filmului Evreiesc București 2016, în prezența membrilor juriului.
 

Competiția de filme de ficțiune cuprinde cinci titluri: How to Win Enemies (Argentina, 2015, r: Gabriel Lichtmann), Song of Songs (Ucraina, 2015, r: Eva Neymann), Time to Say Goodbye (Germania, 2015, r: Vivianne Andereggen), Are You Joking (SUA, 2014, r: Jake Wilson) și She’s Funny That Way (Germania - SUA, 2014, r: Peter Bogdanovich).
 
Competiția de documentare propune șase filme din patru țări: Shifting Sands (Israel, 2016, r: Ido Glass) - în premieră mondială în circuitul festivalurilor internaționale -, I Don’t Belong Anywhere: the Cinema of Chantal Akerman (Belgia, 2014, r: Marianne Lambert), It Takes a School (Israel, 2016, r: Tami Gross, Maya Rothschild), Orphans of the Revolution (Israel, 2015, r: Igal Bursztyn), The Venice Ghetto: 500 Years of Life (Italia-Franța, 2015, Emanuela Giordano) și Zemene (SUA, 2014, r: Melissa R. Donovan).
Juriul competiției de documentare este compus din: Dr. Ilan Avisar (președintele juriului), profesor la Școala de Film și Televiziune “Steve Tisch”, Facultatea de Arte “David and Yolanda Katz” din cadrul Universității din Tel Aviv, Dana Duma, publicist, critic de film și membră a Consiliului Uniunii Cineaștilor din România, Liviu Carmely, directorul artistic al BJFF, profesor la Facultatea de Arte “David și Yolanda Katz” și fondator al arhivei de film a Universității din Tel Aviv.
 
Juriul competiției internaționale de lungmetraje de ficțiune este compus din: Cristina Corciovescu, critic de film și membră a FIPRESCI, Radu Gabrea (președintele juriului) reputat regizor și scenarist, și Mihai Fulger, critic de film și redactor șef al Cinematecii Române.
 

Noapte. Un apartament. Rami scoate câinele la plimbare și nu se mai întoarce. Soția sa, Shir, nu știe unde ar putea fi acesta. În această noapte, mai mulți oameni ajung, pe rând, în apartamentul celor doi. Oare unul dintre vizitatori cunoaște motivul dispariției lui Rami? Realizat în doisprezece scene, unsprezece dintre acestea fiind filmate într-un singur cadru, filmul The Man in the Wall a avut premiera anul trecut, în cadrul selecției oficiale a Rotterdam International Film Festival, și i-a adus protagonistei Tamar Alkan premiul pentru Cea mai bună actriță, la Odessa International Film Festival 2015.
 

 
Cineastul de origine rusă Evgeny Ruman este stabilit în Israel din 1990 și a urmat cursurile Facultății de Film și Televiziune din cadrul Universității Tel Aviv. Ruman este creatorul, scenaristul și regizorul serialului In Between the Lines, primul serial TV în limba rusă difuzat în Israel. Filmografia sa mai include pelicula Igor & the Cranes Journey (2012), prezentată la Toronto International Film Festival și premiată la Haifa Film Festival. În 2013, Evgeny Ruman a fost distins cu Premiul de excelență de către Ministerul Culturii din Israel, pentru contribuția sa la cinematografia israeliană.
 

Festivalul Filmului Evreiesc București 2016 (11-17 iunie, Muzeul Național al Țăranului Român și Cinemateca Eforie) este organizat de Fundația Culturală Art-Promo împreună cu Teatrul de Comedie, cu sprijinul: Administrației Fondului Cultural Național, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaștilor din România, Federației Comunităților Evreiești din România, Fundaţiei Henry Mălineanu.
Parteneri: NOI Media Print, Universitatea din Tel Aviv, Muzeul Național al Țăranului Român, Cinemateca Română.

0 comentarii: