Spectacole premiate la Sibiu Fringe Festival



Vineri, 10 iunie 2016, la Sibiu se dă startul unei noi ediții a Festivalului de Teatru Independent – Sibiu Fringe. Au mai rămas câteva zile până la începerea unuia dintre cele mai vechi și mai apreciate evenimente dedicate teatrului independent din România.  Pasionații de cultură vor avea ocazia să vizioneze numeroase spectacole, dar și să participe la crosul organizat pentru a susține teatrul independent, la expoziții și alte evenimente conexe acestuia, special pregătite pentru publicul sibian și turiștii culturali.

 Numeroşi tineri artişti şi performeri talentaţi vor trece şi în acest an pragul Sibiului, spre a aduce în atenţia consumatorilor de cultură spectacole de calitate.

În primul weekend al festivalului regăsim în program două dintre cele mai bune spectacole de teatru de animație din țară. Spectacolul DO MI NO în care joacă sibianca Petronela Purima ce a câștigat de curând trofeul cel mare la Festivalul Internațional al Recitalurilor Dramatice și spectacolul Reflection ales să reprezinte România în 2014 și 2013 la WORLD PUPPET CARNIVAL  în Thailanda și Indonezia.  

“DO MI NO concretizează o transpunere inedită a temei „călătoriei” care se desfășoară pe mai multe planuri: cel al actorilor ce oferă viață măștilor, cel sonor realizate electro acustic și live, cel vizual – proiecții și interacțiuni în timp real, toate asamblate sincretic prin diverse tehnici multimedia.” ne-a spus Petronela Purima actriță participantă în festival.

 Spectacolul DO MI NO va avea loc vineri, 10.06.2016, ora 19:00, la Teatrul Mic Sibiu de pe strada Berariei, nr 2.

Celălalt spectacol „Reflection” al companiei Lightwave Theatre Company urcă pe scena Teatrului Mic în 11 și 12 iunie - ora 21:00, cu un spectacol de păpuși în mărime natural destinat publicului adult. Compania s-a făcut cunoscută publicului larg prin participarea la emisiunea „Românii au talent”, dar și prin diverse evenimente naționale și internaționale.

„Reflection este o provocare a imaginației, este o poveste matură, care poate fi a mea, a ta, a oricărui om care duce cu el deja un bagaj de experiențe și trăiri. Spectacolul reușește să te pună în fața celui mai de temut dușman și a celei mai spectaculoase iluzii cu care ne confruntăm: gândul… Reflection este o invitație la introspecție”. – a mărturisit într-un interviu Brigitta Szebenyi (solista).                       

În prima parte a festivalului mai găsim pe program, Compania de Teatru TurdArt ce vine cu 3 spectacole „TREISPREZECE” un one man show în regia lui Radu Botar, „DE MAHALA” după texte de Miron Radu Paraschivescu spectacole ce se vor juca la Centrul de Tineret din Sibiu, și „4 femei la lift” o comedie ce se va juca la Rășinari.  Nu trebuie ratat nici spectacolul „CASA CU FERESTRELE SPRE CAMP” un spectacol ce îl are ca protagonist pe cunoscutul actor din București,  ION GROSU. 

„Suntem încrezători că festivalul va fi o rampă de lansare pentru mulți actori tineri. Anul acesta am avut foarte multe trupe în preselecție iar din cauza lipsei spațiilor de teatru am fost nevoiți să le refuzăm participarea. Spectacolele pentru copii au biletele aproape epuizate. Sunt convins că și cei mari vor cumpăra un bilet pentru a susține mișcarea teatrală independentă. ” a spus Cătălin Grigoraș - președinte Sibiu Fringe Festival.

Programul complet al festivalului, cu toate detaliile privind spectacolele şi preţul biletelor, poate fi găsit pe tomtix.ro şi pe sbfringe.ro.

0 comentarii: