Journey Pub: ZANZIBAR II: Expoziție foto caritabilă - 7 iunie

ZANZIBAR II: Imagini și povești de viață
eveniment caritabil & expoziție foto de grup

Vernisaj: 7 iunie 2016, la Journey Pub, orele 19.00 | intrare libera
Organizator: Dan Mirica - www.danmirica.ro
Fotografi povestitori: Dan Mirica, Anca Dumitrache, Razvan Teodoreanu, Ana-Maria Popa, Narcisa Andreea, Georgiana Lefter, Diana Tutica, Tedy Ban, Ruxandra Antal, Sorin Caplescu, Ioannis Stamatogiannis, Adriana Stamatogiannis, Cristina Poncu
Spațiu eveniment: Sala Up Above

* Mulțumiri pentru afișul evenimentului Cristina Poncu - https://www.facebook.com/cristina.poncu?fref=ts
* Multumiri Colis Radu pentru ca ne-a pus la dispozitia o locatie deosebita in Zanzibar (Miramont Retreat Zanzibar) si pentru tot suportul lui in realizarea turei foto.

____Zanzibar de poveste____
Anul trecut, la ceas de seară, ne întâlneam la Journey Pub alături de oameni dragi sufletului nostru ca să povestim despre experiența de o luna în inima Africii, în Zanzibar.
Anul acesta, în aprilie, ne-am adunat prietenii și am privit lumea cerurilor prin 15 aparate foto, fiecare pătrunzând în inima Africii prin emoțiile proprii. Cineva spunea că entuziasmul este minunat de contagios pentru că are uluitoarea capacitate de a se multiplica prin împărtășire. Bucuria împărtășirii din experientele trăite hrănește aripile trupurilor noastre. În lumina acestor cuvinte vă mulțumim că primiți entuziasmul nostru prin imagini și povești.

_____Misiune caritabilă______
Perfect rotundă, călătoria Zanzibareză continuă prin tine. Cum? Am pus pe picioare o expediție fotografică destinată unui grup de adolescenți din Centrul de Plasament Ciresarii 2, din Sectorul 5: aici am descoperit 15 copii și adolescenți în a căror realitate ne dorim să pătrundă idei precum descoperirea de sine, abilități personale, viața în comuniune cu natura, drum inițiatic, arta ca formă de autocunoaștere. Am construit pentru ei o tabără de descoperire a adolescenței, dincolo de zidurile orașului. Deși aparent îndrăzneață, dorința noastră este ca aceștia să își asume la început de drum pasiunile, vocațiile, talentele care le-ar putea fi de ajutor pentru viață.

_____Expoziție de grup_________
Vom pregăti 40 de tablouri cu imagini pe care le-am „trăit” în Zanzibar. Expoziția va fi vernisată la Journey Pub pentru toți cei care vor să admire și să ia acasă un colț de Africa. Și pentru că „acasă” este și dincolo de București, această expoziție beneficiază și de o platformă online unde oricine poate comanda tablourile, atât înainte, cât și după expoziție. Revenim cu mai multe detalii în curând în pagina evenimentului și pe www.danmirica.ro.

____Zanzibar sub cerul liber______
Zanzibar este locul plin de aduceri aminte și al jocurilor din copilărie, în care bucuria și dorința de viață îți umplu inima și te trezesc din amorțire; locul în care copiii își trăiesc propria viață încă din anii prunciei. Încă dinainte de răsăritul soarelui plaja e împânzită de copii care zburdă, aleargă pur și simplu, culeg alge sau scoici, fac tumbe, împing un cerc de cauciuc sau desenează în nisip. Fără ora de întoarcere acasă, fără să aiba grijă să nu murdarească hainuțele. Mereu atenți la ce este în jurul lor, cu gândul setat pe “pipi” ( bomboane în swahili), copiii plajei se bucură de natura pe care o primesc în dar în fiecare dimineață. O întoarcere într-un timp netrăit de cei mai multi dintre noi, în care oamenii construiesc o comunitate, se susțin și se ajută unii pe alții, în care pentru a primi mângâierea copiilor e nevoie să te debarasezi de reguli și să respiri copilăria ca pe o eternitate.

Zanzibarul are un iz aparte și toate au legătură cu un timp vechi care lipsește prezentului modern, cu obiceiuri sănătoase, centrate pe familie, pe tradiție și pe respect. Ne-am dorit înca de la început să ne amestecăm cu oamenii care traiesc acolo, să respiram aerul așa cum îl respiră ei, să mâncăm din mâncarea pe care o mănâncă ei, să ne jucăm jocurile lor și să le putem spune mulțumesc pe limba lor. Astfel, am descoperit împreună o lume dincolo de limbă, de cuvinte vorbite, de cereri și de rugăminți. O lume a conversațiilor sufletești, în care ochii zâmbesc ochilor, în care mâinile albe se împreunează armonios cu mâinile negre.

CONTACT EVENIMENT: Ruxandra Moraru - 0724676862
REZERVARI: Journey Pub - 0752 285 286

PARTENERI MEDIA: Miramont Retreat Zanzibar, Lytos, Metropotam, B24Fun, Zilesinopti, Bookuria.info, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, Ed4Lead.ro, ChestiiUrbane.ro, EventBook.ro, Gratuitor, Orasulmeu.ro

0 comentarii: