Public Service Broadcastig aterizează la Lazy Monday, pe 11 iulie în Herăstrău

Duo-ul britanic Public Service Broadcasting este cel de-al treilea și ultimul cap de afiș al Lazy Monday, alături de James și Jack Savoretti. Un eveniment desprins de pe altă planetă, măcar pentru că se întâmplă într-o zi de... luni, pe 11 iulie, la Teatrul de Vară din Herăstrău. 
 
Lansată în Regatul Unit, naveta spațială Public Service Broadcasting călătorește prin trecut pentru a crea sound-ul viitorului și aterizează frecvent pe scenele celor mai mari festivaluri europene, de la Glastonbury  la Bestival, SXSW și Green Man. Tot mai des pe lista favoriților BBC la “Best of The Year” în materie de albume, J. Willgoose, Esq. și Wrigglesworth fac muzică intrumentală, combinând influențe alternative, art rock, indie rock, electronica, dance-punk și krautrock într-un fel aparte, ce reușește să respingă „tehnicile convenționale pentru a crea un concept muzical ce le aparține integral. (Mancunion.com). 
 
Willgoose, chitaristul și creatorul grupului, inițial singurul membru, își lansează primul EP în 2009. Bateristul Wrigglesworth i se alătură ulterior, și trei ani mai târziu au deja două E.P.-uri lansate și două premii BBC Radio 6 Music Rebel Playlist, câștigate pentru single-urile "ROYGBIV" și “Spitfire”. Albumul de debut “INFORM – EDUCATE – ENTERTAIN” (2013), intră în topurile UK Album pe locul 21. Discul face valuri printre critici, este propulsat de BBC 6 Music DJS & STAFF pe lista celor mai bune albume al anului și inclus în multe liste “Best of The Year”. “Realmente original, inovator și uimitor! (Artrocker); “Amestecă vocile trecutului cu muzica prezentului, cu un efect uluitor” (The Independent). Cel de-al doilea și cel mai nou album, “The Race for Space”, lansat la începutul lui 2015, este inspirat de primii pași pe lună ai lui  Neil Armstrong și de lansarea misiunii Apollo 1. Albumul a ajuns pe locul #11 în topul albumelor din Marea Britanie, a petrecut încă 5 săptămâni în Top 40, și a vândut deja peste 70 000 copii. Willgoose și  Wrigglesworth și-au descopert subit vocația de globe- trotteri și-au întins turnee din Australia și Noua Zeelandă până-n America de Nord și Europa,  inclusiv 2 turnee sold-out în patria-mamă. Au cântat alături de și în deschiderea unor nume de serie A precum Rolling Stones, Arcade Fire, Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs și The Strokes. 
 
Cei doi jonglează cu multiple instrumente (chitară, banjo, corzi și o seamă de instrumente muzicale electronice în cazul lui Willgoose, percuție, pian și sintetizatoare la Wrigglesworth). În aparițiile live, sunt însoțiți de basistul JF Abraham și VJ-ul Mr. B, iar show-urile cinemascopice rulează pe fundalul video oferit de arhivele Institutului Britanic de Film. Sample-urile din filme informative prăfuite și materialele de propagandă sunt mixate cu o doză consistentă de sarcasm spre a "preda lecțiile trecutului prin muzica viitorului".
 
Lazy Monday a inventat cea mai bună zi de luni a anului și va aduce trei concerte într-o singură seară: James, cea mai buna trupă britanică indie-rock a anilor ’90, Jack Savoretti, interpretul rupt din coloanele sonore ale serialelor “Anatomia lui Grey” și Jurnalele Vampirilor”, și Public Service Broadcasting

Parteneri media: Prima Tv, Magic FM, Hit Music Channel, Music Channel România, Cațavencii, Nine OClock, Cine Globe, Blitz TV, infestival.ro, Cooperativa Urbană, Suburban Magazine, orasulm.eu, Urban.ro, Iconcert.ro, Vinsieu.ro, Iconcert.ro, 220.ro, Umblat.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro. 
 
Biletele sunt disponibile pe LazyMonday.  Pot fi procurate la următoarele categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă și momentul achiziței: până pe 10 iulie – Cat. II (făra loc) - 175 lei, Cat. I - 200 lei, Cat. VIP - 220 lei; în ziua evenimentului (11 iulie) – Cat. II (fără loc) - 195 lei, Cat. I - 220 lei, Cat. VIP - 240 lei.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la info(at)lazymonday(punct)ro
 
https://www.facebook.com/events/1668781640051718/
www.facebook.com/aLazyMonday
www.instagram.com/alazymonday
www.lazymonday.ro

0 comentarii: