TIFFashion: Studentii Universitatii de Arte si Design din Cluj au tema sa creeze un costum pentru viitorul show al Loredanei

Una dintre cele mai bine imbracate vedete din Romania, Loredana, a lansat o provocare inedita studentilor Universitatii de Arte si Design dupa proiectia filmului sau documentar “Never Ending Story”, la cea de 15-a editie TIFF, in sectiunea TIFFashion: sa creeze un costum special pentru ea.

Intr-un workshop via skype la finalul proiectiei documentarului, Loredana a laudat scoala de design de la Cluj, marturisind ca urmareste indeaproape ce se intampla in designul de fashion in Romania si a raspuns intrebarilor studentilor explicand diferenta dintre un costum de show si unul de televiziune, cat de important este ca un costum de show sa fie imbracat- dezbracat repede, dar si provocarile creative prin care trece echipa sa pentru a aduce ceva nou de fiecare data si in partea de costum “care este o poveste in sine, parte din show”.

Considerata un cool hunter pur sange, mereu cu un pas inaintea trendurilor, Loredana i-a invitat pe studenti sa-i trimita propuneri pentru costumele urmatorului show de la Sala Palatului, urmand ca propunerea cea mai indrazneata sa fie lucrata impreuna cu echipa sa pentru a fi purtata pe scena.

“Am fost onorata sa le vorbesc studentilor despre importanta costumului de scena si despre atentia pe care o acord impreuna cu echipa mea costumelor in show-uri. Asa cum am mai spus, stiu ca scoala de design de la Cluj este una foarte buna, iar studentii sunt foarte talentati si as fi foarte bucuroasa sa port o creatie a lor intr-unul din show-urile viitoare. Astept lucrarile lor cu curiozitate si ii asigur de sprijinul meu, si acum, si pe viitor, pentru ca stiu cat de important este sa ai suportul celorlalti la inceputul unei cariere creative”, spune Loredana despre propunerea sa.

Documentarul “Never Ending Story” prezinta culisele unuia dintre cele mai mari show-uri realizate de Loredana, “Dragoste” si este o lectie – jurnal pentru toti cei care vor sa produca spectacole de asemenea amploare. Filmul contine momente care amintesc de regulile si disciplina din pit-stop-urile de la Formula 1, cand Loredana isi schimba costumatiile ajutata de echipa sa, in mai putin de un minut.


Proiectia documentarului Never Ending story din cadrul TIFFashion a fost insotita de o expozitie cu cateva dintre cele mai spectaculoase costume ale Loredanei.

0 comentarii: