Institutul Francez: Deux Secondes



Cu ocazia Festivalului Internațional de teatru pentru copil și întreaga familie „Teatru, Stradă și Copil”, ajuns la a 5-a ediție, Compagnie du Petit Monsieur va cuceri publicul bucureștean cu spectacolul „Deux secondes !”. Organizat de Ambasada Franței în România și de Institutul Francez din România în parteneriat cu Teatrul Ţăndărică, acest spectacol teatral inedit va fi prezentat în premieră sâmbătă 25 iunie 2016, începând cu ora 11.00, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.
 
Creată în anul 1998, la inițiativa artiștilor francezi Amandine Barrillon și Ivan Chary, Compagnie du Petit Monsieur se inspiră din scene din viața de zi cu zi pentru a pune în lumină întâmplările cu care ne confruntăm în mod recurent. Astfel, gesturi și activități banale se transformă încet-încet într-un spectacol burlesc și decalat, un performance contemporan care îmbină cu măiestrie pantomima și acrobația.
 
În bună tradiție a unui Charlot al vremurilor noastre, actorul Ivan Chary interpretează rolul lui Paul Durand (Monsieur tout-le-monde), explorând în registrul parodic relația omului contemporan cu obiecte intrate în uzul curent și de care nu ne mai putem lipsi în anumite împrejurări, precum o valiză sau un cort. Spectacolul insistă pe un scenariu comic în care obiectele nu mai răspund la așteptările persoanei care le folosește.
 
Între 25 și 30 iunie 2016, Compagnie du Petit Monsieur va veni în turneu în România, la București și Buzău. După premiera de la aeroportul Henri Coandă, spectacolul se va juca pe 26 iunie la Fundatia Sf. Sava/Centrul Cultural Francofon din Buzău, la ora 11.00. În ziua următoare, pe 27 iunie, Amandine Barillon, regizor, va coordona un atelier de pantomimă contemporană pentru actori profesioniști la teatrul Țăndărică București, între orele 10.00 și 18.00.
 
Spectacolul „Deux secondes !” va fi prezentat în cadrul Festivalului „Teatru, Stradă și Copil”, în parcul Herăstrău pe data de 28 iunie, cu două reprezentații, la 11.00, respectiv 19.00; pe 29 iunie publicul e invitat în Parcul Sebastian pentru alte două reprezentații la aceleași ore, iar pe 30 iunie turneul se va încheia în Parcul „Lumea Copiilor”, la 11.00 și la 19.00.
 
Festivalul Internațional „Teatru, Stradă și Copil” face parte din proiectul „Țăndărică pentru toți” ce-și propune să faciliteze accesul tuturor, cu precădere a celor mai tineri, la spectacole de teatru.
 
Pentru mai multe detalii despre programul festivalului : http://www.teatrultandarica.ro/teatrul-strada-si-copil/
 
Turneul companiei „Petit Monsieur” în România este organizat de Ambasada Franței în România și de Institutul Francez din România, în parteneriat cu Teatrul Țăndărică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti și Centrul cultural francofon din Buzău.

0 comentarii: