TV5MONDE a oferit premiile concursului Je découvre le français pentru învățarea limbii franceze în grădinițele și școlile primare din România



Trei școli, din Florești-Stoenești, București și Mangalia, au primit premiile oferite de TV5MONDE la finalul primei ediții a concursului național Je découvre le français, proiect pedagogic care are ca scop sensibilizarea copiilor din grădinițe și școli primare (4-7 ani) în descoperirea limbii franceze într-o manieră ludică și interactivă și să pună la dispoziția cadrelor didactice resurse pedagogice inovatoare realizate de TV5MONDE. Premierea a avut loc în prima partea a evenimentului Le français, un outil pour l’avenir, joi 2 iunie, găzduit de Institutul Francez din București, sala Elvira Popescu.

Canalul francofon de televiziune TV5MONDE a oferit câștigătorilor premiului întâi o tablă interactivă de învățare a limbii franceze (un display interactiv ce face posibilă rularea oricărei resurse multimedia sau a navigării pe internet; smart board), iar școlilor care au ocupat locurile al doilea și al treilea, câte un calculator și un videoproiector, fiecăreia. 

Concursul Je découvre le français este organizat de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România și TV5MONDE România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Științifice.  

În total, 16 școli primare au participat la această competiție care susține practicile inovatoare de predare-învățare a limbii franceze. În cadrul ceremoniei, reprezentantul TV5MONDE România, Antoine Bagnaninchi a decernat premiul întâi Școlii gimnaziale din Florești-Stoenești (județul Giurgiu), pentru proiectul 1-2-3 Français ! Premiul doi a fost acordat Școlii Centrale din București, ca urmare a derulării proiectului Le journal du printemps, în timp ce al treilea premiu a fost înmânat Școlii gimnaziale Sfântul Andrei din Mangalia (județul Constanța), pentru prezentarea proiectului Le petit bonhomme de pain d’épice.

TV5MONDE continuă să dezvolte programe ample prin care se implică în educație, producînd de peste 15 de ani o metodă multimedia interactivă, Apprendre et enseigner avec TV5MONDE / Învață și predă cu TV5MONDE, accesibilă gratuit aici, pentru învățare, iar aici, pentru predare.

Canalul francofon își propune, în parteneriat cu Institutul Francez, să aducă în atenția a peste 80% din profesorii de limbă franceză din România utilizarea instrumentelor educaționale inovative și interactive, dezvoltate în cadrul acestei platforme.

0 comentarii: