Scurtmetraje regizate de Dorian Boguță @Grădina cu Filme | 22 iunie

Miercuri, 22 iunie, de la ora 21.00, vor fi proiectate 3 scurtmetraje regizate de Dorian Boguță.

Grădina cu filme - Cinema & More are în această vară un program special dedicat filmului românesc, "Seara Filmului Românesc". O seară pe săptămână va fi dedicată producțiilor autohtone recente de lung și scurtmetraj, de ficțiune, documentar sau animație.

Ileana Bîrsan, critic și educator de cinema, este curatorul programului "Seara filmului românesc" și moderatorul conversațiilor cu cineaștii și actorii invitați după proiecțiile filmelor.

Proiecția celor 3 scurtmetraje va fi urmată de o conversație cu regizorul, actorul și producătorul Dorian Boguță.

Dorian Boguță a absolvit Universitatea de Teatru și Film Shota Rustaveli din Georgia și și-a început cariera de actor la Teatrul Național din Chișinău. În 1999 s-a mutat în București și a fost remarcat odată cu rolul din serialul "Lombarzilor 8" (2006). A jucat în "Moarte domnului Lăzărescu" (2005), "Hârtia va fi albastră" (2006), "Întâlniri încrucișate", "Caravana cinematografică", "Francesca" (2009), "Portretul luptătorului la tinerețe" (2010), "Q.E.D" (2013), "Love Building" (2013), " Alt Love Building" (2013) și, în 2016, în "Dublu" (în cinematografe) și "Două lozuri" (premiera în septembrie).

În 2009, actorul Dorian Boguță regizează primul său scurtmetraj, "10", urmat în 2011 de " De azi înainte", "Kazimir" în 2013, "Vera" și "Finale" în 2015. În prezent, Boguță pregătește primul său lungmetraj ca regizor.
__
Sinopsis scurtmetraje

De azi înainte (2012, 36')
Ștefan face 18 ani, iar taică-su decide că este ziua când trebuie să devină „bărbat”, cu toate consecințele pe care acest lucru le implică. Numai că lucrurile nu stau așa cum crede el și lecția pe care o primește de la băiatul său e una dramatică.

Kazimir (2014, 15')
Într-un sat lipovenesc retras din zona Delta Dunării locuieşte un diacon pe numele lui Kazimir. Puţinii locuitori ai satului vin la el pentru a se trata de dureri. Noaptea însă, toţi stau închişi în case de frica legendei conform căreia ar exista o creatură misterioasă în zonă. Ucenicul lui Kazimir îl anunţă pe acesta că doi turişti vor ajunge spre seară în sat. Momentul este unul pe cât se poate de nefast.

Vera (2015, 27')
Mihnea, un tânăr de 20 de ani, este respins de iubita lui. Plin de frustrări, încearcă să se aline în brațele unei prostituate, dar și aici ghinionul îl urmărește. Când ajunge acasă, pe scări o întâlnește pe ea, pe Vera. Tot ce se întâmplă în continuare ai putea zice că-i va schimba viața, doar că lucrurile iau iar o întorsătură neașteptată.

Grădina cu filme - Cinema & More este situată în curtea creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7.

Intrarea este liberă. Rezervările se fac marți, 21 iunie, la numărul de telefon 0744.723.462, începând cu ora 12.00.

0 comentarii: