În iunie, starurile muzicii și ale rugbyului sunt sub lumina reflectoarelor TV5MONDE!



Cu ocazia Fête de la Musique, TV5MONDE aduce în iunie cele mai mari staruri ale muzicii acestui moment. Urmăriți-l pe fascinantul Serge Gainsbourg în filmul Voulez-vous danser avec moi ?, dar și în concertul Fête de la Musique, trăiți deznodământul marii finale Music Explorer, fără a uita de deja celebra emisiune muzicală Acoustic. Serile dumneavoastră sunt în iunie animate de muzică.

Totodată, fiți în centrul acțiunii cu evenimentele noastre sportive din luna iunie, prin intermediul serialului-documentar Les rebelles du foot / Rebelii fotbalului, difuzat în exclusivitate, alături de transmisiile în direct ale meciurilor campionatului de rugby TOP 14. 

Vizitați noul nostru site multilingv, tv5monde.ro, pentru detalii despre emisiunile muzicale și sportive, alături de programul integral al lunii iunie.

Mai jos, o selecție a programelor lunii iunie și detalii despre emisiuni.

MUZICĂ

Music Explorer - Les chasseurs de sons                                                                                                                           
În fiecare duminică a lunii, de la ora 22.00.
Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 22.00 - Marea finală!

Descoperiți pe parcursul unei seri excepționale artiști veniți din cele patru colțuri ale lumii. De la Dakar, la New York, trecând peste plajele din Caraïbes și prin satele Algeriei. Din cele 13 talente care au intrat în semifinală, doar 6 s-au calificat în marea finală. 6 artişti în devenire, care se vor înfrunta pentru a-şi realiza
visul: semnarea unui contract pentru un album de debut cu o casă de producţie muzicală prestigioasă.

În fiecare duminică a lunii, un nou episod al noului sezon Music Explorer - Les chasseurs de sons.

Voulez-vous danser avec moi ?                                                                                                                                         
Duminică, 12 iunie, de la ora 22.00                                                        
cu Brigitte Bardot și Serge Gainsbourg

TV5MONDE vă invită să vă petreceți seara cu Serge Gainsbourg! Îl veți regăzi de această dată în ipostaza de actor al unei intrigi hitchcockiene, în universul dansului, în care veți fi seduși și de șarmul lui Brigitte Bardot!
După o ceartă cu soția lui, Hervé întâlnește o femeie seducătoare într-un club de noapte. Aceasta îl invită la ea. Dar această aventură fără viitor se transformă rapid în tragedie: tânăra este asasinată, iar Hervé se pomenește implicat.
Cu un box office de 3.196.005 de spectactori, Voulez-vous danser avec moi ?  nu vă va lăsa indiferenți.

Regia: Michel Boisrond (Franţa/Italia, 1959)
 
Concert Fête de la Musique - DIRECT
Marți, 21 iunie, de la ora 22.00                                                                         
Prezentat de Garou și de Amanda Scott

Anul acesta, Fête de la Musique se petrece la Toulouse. O întreagă pleiadă de artiști francofoni vor lua fi prezenți, iar cântărețul Garou, alături de Amanda Scott, vor fi gazdele serii. Un mare moment de divertisment !  
 
Acoustic                                                                                                                                                                                       
În fiecare sâmbătă, de la 17.30 și marțea, de la 23.30

Un rendez-vous muzical de neratat, Acoustic găzduieşte în fiecare săptămână un artist al scenei muzicale francofone. Din programul lunii iunie îi aminim pe Miossec, Radio Elvis, trupa Kassav.

Prezentator: Sébastien Folin.

SPORT

Serial-documentar în exclusivitate: Les rebelles du foot / Rebelii fotbalului (5x52’)
În fiecare marți, de la 20.30
Comentariul sportiv: Eric Cantona

Cu ocazia Euro 2016, care va avea loc în Franța, din 10 iunie, TV5MONDE vă propune un program special centrat pe fotbal: o serie de cinci documentare- portret realizate într-o manieră foarte personală despre cinci dintre cele mai mari staruri ale fotbalului mondial. 

Prezentată și aclamată la festivalul de film de la Sarajevo, această serie-eveniment, Les Rebelles du foot, îl are ca narator pe celebrul star al fotbalului, Eric Cantona, devenit ulterior actor. Documentarul surprinde ipostaze unice și emoționante din lumea personală a cinci dintre starurile fotbalului mondial.

Descoperim viața dinafara peluzei a acestor fotbaliști “rebeli” ce provin de pe trei continente: pasiunea specifică Coastei de Fildeș și jucătorului Didier Drogba, chilianului Chilean Carlos Caszely, franco-algerianului Rachid Mekhloufi, brazilianului Socrates și bosniacului Predrag Pasic. Ei toți își folosesc celebritatea pentru a ajunge la public și pentru a promova evenimente în folosul societății, pentru a ajuta acolo unde este nevoie. 

TOP14: cele mai intense meciuri în direct !
            
Ziua 26: 5 iunie, de la 21.40
Meciuri de baraj: 11 iunie, de la 21.40 și 12 iunie, de la 17.10 
Semi-finale: 17&18 iunie, de la 21.40
Finale: 24 iunie, de la 21.40

0 comentarii: